Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nisu digli cijene

Na Dolcu pusto, ali trgovci su optimistični: 'Tek je prvi dan'

Dolac otvoren za kupce - obavezna dezinfekcija i razmak među štandovima 5 metara
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
08.04.2020.
u 13:57

Pripadnik civilne zaštite na ulazu svakom posjetitelju dezinficira ruke. Ne "prolaze" ni isprike "prehodala sam samo 30 metara od doma" jer se dosljedno drže svih preporučenih mjera Stožera civilne zaštite

Malo prokulica, salate, jabuka i sokova od bazge… Tako je otprilike izgledala jutrošnja ponuda na tržnici Dolac, koja je otvorena "po novom režimu". Umjesto na štandovima koji su poslovično prepuni "zelenjave", prodaja se odvija u kućicama nalik onima u kojima smo kupovali kobasice i kuhano vino tijekom Adventa. Od njih deset poslovale su samo tri, a iako ozračje nije ni blizu nekadašnjem Dolcu, trgovac povrćem se ne žali.

- Prodaja ide solidno. Prvi je dan pa je teško očekivati više kad ljudi još nisu dovoljno informirani – kazao je i zamolio da ne "stvaramo red" dok je dvoje kupaca stajalo iza nas. Prodavačica Jasminka u kućici pored napomenula nam je da se cijene jabuka, krušaka, sokova i džemova koje nudi nisu podigle, ali strah koji osjeća zbog pandemije koronavirusa u njenom slučaju ne jenjava. Od jutra je, napominje, promijenila već tri para rukavica jer se brzo troše. .

Pripadnik civilne zaštite na ulazu svakom posjetitelju dezinficira ruke. Ne "prolaze" ni isprike "prehodala sam samo 30 metara od doma" jer se dosljedno drže svih preporučenih mjera Stožera civilne zaštite. Kućice su jedna od druge razmaknute pet metara, a cijeli plac omeđen je zaštitnom ogradom, gdje ulaz i izlaz nadzire budno oko zaštitara. Također, na tlu se iscrtavaju linije kako nikome ne bi palo na pamet užurbano "naguravanje" da bi što prije završilo s kupnjom.

- Bolje je i ovako nego nikako. Bu ponuda za vikend bila veća, pa moramo se najesti kak spada barem za Uskrs – optimistično je zaključila gospođa Katica koja je na Dolcu "stalna gošća" više od 30 godina.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar KimberlyLL96
KimberlyLL96
22:47 08.04.2020.

Laura, 29. eroxx.jake.eu

Avatar RuthIQ80
RuthIQ80
17:38 08.04.2020.

Barbara, 24. mychat.fun/xlove

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije