Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROJEKT CVJETNI

MUP dovršio krim-obradu oko Milana Bandića i Hoto Grupe

Zelana akcija i Pravo na Grad
Foto: ŽARKO BAŠIĆ/PIXSELL
1/4
12.08.2010.
u 15:44

Glasnogovornik USKOK-a tvrdi da su početkom ovog mjeseca primili policijsko izvješće, te da slučaj sada razmatra zamjenica USKOK-a.

S obzirom da je, kažu aktivisti Zelene akcije i Prava na Grad, Tomislav Horvatinčić propustio zahvaliti državi što mu je darovala 50 milijuna eura (svota koju će Horvatinčić, tvrde, zaraditi direktnim pogodovanjem na projektu Cvjetno), to su umjesto njega danas učinili oni sami. S transparentom na kojem je stajala navedena zahvala, pojavili su se ispred MUP-a u Savskoj.

>>Aktivisti prosvjedovali, Varšavsku već poslijepodne proširili

Prema njima dio krivnje za projekt Cvjetni, snosi upravo policija budući da još uvijek nisu završili kriminalističku obradu, na temelju njihove prijave iz ožujka o sklapanju štetnog ugovora između Grada i Hoto grupe, odnosno protiv Milana Bandića zbog zloporabe položaja. Podsjetimo, Grad je potpisao ugovor po kojem Hotu daje dio javne površine, a uz to građani sa 12 milijuna kuna financiraju izgradnju rampe u Varšavskoj.

– MUP na čelu s Tomislavom Karamarkom zadnji je u nizu koji pogoduje tom projektu, odnosno usporavaju istragu. Koliko policiji treba da ustanovi da dva članka u ugovoru Grada i Hoto nemaju veze s financiranjem rampe, nego s predfinanciranjem za pitku vodu i komunalnim otpadom?! – kazao je Tomislav Tomašević iz Zelene akcije.

No, u MUP-u tvrde da su da su zatraženo izvješće poslali DORH-u u zakonskom roku. Hoće li izvješće trebati nadopuniti za ostatak, odnosno dovršetak kriminalističkog istraživanja, nije poznato. Glasnogovornik USKOK-a Vuk Đuričić kazao je.

– Početkom ovog mjeseca primili smo policijsko izvješće, a predmet sada razmatra zamjenica ravnatelja USKOK-a radi donošenja odluke o daljnjem postupanju – kazao je Đuričić. 

Komentara 63

JA
jankoprekobrda
20:59 12.08.2010.

Koliko talibana sa zeljom za \"U\" rezimom u komentarima ispod

VI
Vito
06:41 21.08.2010.

Minute- su ti odbrojane. Sad je na redu gimnastika vrata, ali, ne okreći se sine, mogao bi ostati bez slame u glavi.

KU
kumajanja
17:18 12.08.2010.

Bandic kojeg crkva i crkvenjaci podrzavaju je jedan od vecih bandita u drzavi.Gdje je god kriminal,lopovluk,zlostavljanje djece...pljacka,primitivizam...tu je crkva i tzv domoljubi.Fuj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije