Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svratite u Heinzelovu

Mobiteli, knjige, koferi... Zagrebačka policija sutra prodaje predmete 'bez vlasnika' po simboličnim cijenama

Zagreb: U policijskoj postaji u Heinzelovoj ulici policija ima javnu prodaju stvari
Tomislav Miletic/POSEBNA PONUDA
10.11.2023.
u 07:00

Oni predmeti koji su u stanju iskoristivosti, a vlasnici se nisu javili do isteka roka od jedne godine, idu na javnu prodaju

Jednome smeće, drugome blago. Mantra je to pod kojom se odvijaju brojni buvljaci i sajmovi na kojima se prodaje rabljena odjeća i predmeti, a možda najpoznatiji takav primjer odvija se na zagrebačkom Hreliću te zapravo i nije tako neobična pojava. 

Iako su mnogi vjerojatno svraćali na to ili slična mjesta gdje se može uloviti poneka dragocjenost, mnogi vjerojatno nisu još bili na javnoj prodaji stvari kojima je istekao rok čuvanja, a kojima raspolaže Policijska uprava zagrebačka. Ona se održava sutra u 9 sati u Heinzelovoj 98, odnosno, u sjevernom dijelu dvorišta zgrade PUZ-a. 

Bicikli, koferi, mobiteli... Kako je uopće moguće da PUZ prodaje takve predmete? Kako, naime, objašnjavaju na svojim stranicama,  njihov nalazni ured sukladno odredbama članka 135. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima prima nađene stvari i čuva ih za onoga tko ih je izgubio iz posjeda odnosno za njezina vlasnika.

>>VEZANI ČLANCI: 

Predmeti čiji se vlasnici ne pronađu čuvaju se do isteka roka od jedne godine. Oni predmeti koji su u stanju iskoristivosti, nakon isteka roka od jedne godine, idu na javnu prodaju. Dakle, svi koji ovu subotu navrate u Heinzelovu 98 po simboličnoj će cijeni moći kupiti bicikle, mobitele, kofere, torbe, knjige i desetke drugih različitih stvari.

>>VIDEO: Roditelji navijača uhićenih u Grčkoj dali su izjavju medijima


 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije