Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi projekt

Mobilni šalter nije ispunio svrhu – opet se čekalo u redu

Šalter
Sanjin Strukić/PIXSELL
03.03.2015.
u 10:15

Prijenosni šalter ide u Dubravu, Maksimir, Novi Zagreb, Sesvete, Susedgrad, Trešnjevku i Pešćenicu te u Mjesni odbor Brezovicu i Medvedgrad

Majka Dragutina Kuša starija je, bolesna i teško pokretna osoba koja zbog zdravstvenih razloga od 2003. godine nije mogla otići izvaditi novu osobnu iskaznicu. Stoga je odlučila iskoristiti priliku i sa sinom doći u Područni ured na Črnomercu gdje je jučer bio mobilni policijski šalter.

Ipak, kao i dosta drugih građana, Dragutin Kuš nije iz područnog ureda otišao u potpunosti zadovoljan.

Predugo čekanje

Naime, mobilni je šalter bio smješten na prvom katu zgrade pa majka Dragutina Kuša nije mogla izvaditi dokumente, jer se u kolicima nije mogla popeti.

– Ideja je dobra, nisam morao dugo čekati i nisam morao putovati skroz do Petrinjske, ali trebalo bi ipak smjestiti šalter u prizemlje – rekao je Kuš koji ipak nije sve uspio jučer obaviti, pa će opet morati policiju u Petrinjskoj.

Ninoslav Komerički uspio je dobiti potvrde o prebivalištu, no i on se razočarao u projekt koji je, kako kaže, puno obećavao.

– Došao sam ujutro i bio 5 u redu, a na jednu sam potvrdu čekao više od sat vremena, mogao sam tako i do Petrinjske doći. Trebali su to puno bolje organizirati – opisuje Komerički te dodaje da se prvo dugo čeka u redu, a kada se dođe do šaltera službenici kažu da treba otići u poštu uplatiti uplatnicu te na kiosk po biljege.

– Ako je netko ljutit u redu, neće vas ni pustiti natrag, nego treba ponovno stajati zadnji u redu – objasnio je Komerički kakva je bila situacija prvog dana turneje mobilnog šaltera po Zagrebu.

Radi se, zapravo, o koferu koji je u potpunosti opremljen da bi zamijenio klasičan šalter, a služi za prijavu i odjavu prebivališta, rješavanje JMBG-a, registraciju vozila te vađenje nove osobne iskaznice, putovnice ili vozačke dozvole.

Projekt je zamišljen da se ne treba otići direktno u Ministarstvo unutarnjih poslova nego se birokratski poslovi mogu obaviti u vlastitom kvartu. Također, prije svega je namijenjen starijim i slabo pokretnim osobama.

Do kraja ožujka

Prijenosni je šalter još danas u Područnom uredu u Črnomercu, a zatim ide u Dubravu, Maksimir, Novi Zagreb, Sesvete, Susedgrad, Trešnjevku i Pešćenicu te u Mjesni odbor Brezovicu i Medvedgrad.

Turneja mobilnog šaltera trajati će do 27. ožujka. Sve informacije o tome koje je dokumente potrebno donijeti sa sobom moguće je saznati na broju telefona 098/982-1977.

Komentara 1

SK
skembi
11:41 03.03.2015.

Uf komplicirane li stvari, pa zašto ne naprave da se dokumenti zatraže u poštama? Ima ih posvuda, a sumnjam da je baš tako komplicirana procedura...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije