Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skejteri-čuvari

Mladići su proveli noć čuvajući skate-skulpturu od rušenja

skejteri (1)
Tomislav Miletic/PIXSELL
27.07.2013.
u 08:15

Podršku im je dao i priznati umjetnik Sergej Vutuc, ali i rektor Sveučilišta Aleksa Bjeliš

To je posebna energija, sloboda, adrenalin. To je kreativnost. To je naša ljubav. – poručili su skejteri prosvjednici koji su jučer prespavali na svome omiljenom mjestu – skate skulpturi pokraj SC-a, koju su bageri prije dva dana počeli rušiti jer je inspekcija Ministarstva graditeljstva ustvrdila kako je riječ o bespravno sagrađenom objektu koji je, uz to, i opasan za ljude.

Njih šest proveli su noć na dekama i vrećama za spavanje na otvorenom pod zvijezdama.

– Navečer su ljudi dolazili kako bi nam na taj način dali podršku. Bilo je glazbe, hrane, pića. Na kraju nas je nekoliko i prespavalo tu jer samo strahovali da opet ne počnu rušiti. Tijekom dana smo organizirali smjene jer neki ne mogu ostati po cijeli dan zbog posla – kazao je 24-godišnji Filip Tenšek.

Oglasio se jučer i priznati hrvatsko-njemački umjetnik Sergej Vutuc koji je rušenje nazvao sramotnim.

– Ovaj projekt nije građevina, nego jedinstvena funkcionalna skulptura prepoznata diljem svijeta – poručio je jedan od autora projekta Art of Asfalt u sklopu kojeg je skulptura izgrađena.

Podršku skejterima izrazio je i rektor sveučilišta Aleksa Bjeliš, koji je istaknuo da ne vidi poveznicu obnove Francuskog paviljona i uklanjanja skate-skulpture, na što su se pozivali iz Studentskog centra.

Da poveznice doista nema, potvrdio je sanacijski upravitelj SC-a Pejo Pavlović.

– Riječ je isključivo o sigurnosti. Sigurno će se srušiti jer je Ministarstvo tako reklo. Skejteri će uz pomoć Bandića naći bolju lokaciju. Razumijem ja te mlade jer je i moj 19-godišnji sin ponekad tamo skejtao – otkrio je jučer Pavlović.  

>> Skejtere podržao rektor Bjeliš, a oglasio se i autor projekta  

>> \'Uklanjanje skate parka nema veze s Francuskim paviljonom\'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije