Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koalicija

Mladen Guliš, predsjednik HNS-a, protiv koalicijskog sporazuma!?

Koalicijski partneri
GSSN
15.10.2010.
u 08:00

Ne mislim se prepucavati preko medija sa svojim predsjednikom – kaže M. Jelenić (HNS)

Potpisivanje novog koalicijskog ugovora tek je formalnost, jer će koalicija biti jača nego prije – suglasni su bili u utorak na tiskovnoj konferenciji koalicijski partneri gradonačelnik Krešo Beljak (HSS), Željko Žarko (SDP) i Marica Jelenić (HNS).

Bez prepucavanja

No, izgleda da stvari ipak nisu idilične kao što su prikazane. Priopćenjem se oglasio nadređeni Marici Jelenić, predsjednik samoborskog HNS-a Mladen Guliš.

– Stavovi izrečeni na presici gradonačelnika koji se tiču samoborske podružnice HNS-a privatna su stajališta, a nikako ne i službeni stav HNS-a Samobor jer je spomenuti sporazum još na razmatranju i nije donesena nikakva odluka koja bi potvrdila ili odbacila predloženi sporazum triju stranaka, niti je zauzet službeni stav na predsjedništvu podružnice o trenutnom stanju u koaliciji – piše Mladen Guliš.

Gdje je došlo do “kratkog spoja” – pitali smo Maricu Jelenić (HNS)?

-  Nemam komentara. Ne mislim se prepucavati preko medija sa svojim predsjednikom – bila je kratka Jelenić.

A što o novonastaloj situaciji misli pak gradonačelnik Krešo Beljak?

– Moje su informacije da je HNS već zauzeo svoj stav, tako da ne razumijem zašto se predsjednik HNS-a oglasio sad s tim priopćenjem – rekao je gradonačelnik.

Dodaje da je prijedlog sporazuma došao na njegov stol baš iz HNS-a i SDP-a koji su ga zajedno složili.

– Nakon što sam ugovor dobio, proslijedio sam ga predsjedništvu HSS-a, koji ga je prihvatio u cijelosti. I smatrao sam da je time potpisivanje novog sporazuma gotova stvar – kaže haesesovac Beljak.

Jednoglasan SDP

I SDP, drugi koalicijski partner HSS-a, vladajuće stranke, jednoglasno je prihvatio prijedlog novog koalicijskog ugovora, rekao je predsjednik Željko Žarko.

Inače, potpisivanje tog ugovora inicirao je, kako je rekao, baš gradonačelnik Krešo Beljak kako bi se osigurao da se više ne dogode nesuglasice poput one oko izbora nove ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta.

Ključne riječi

Komentara 1

SA
samborec
12:14 16.10.2010.

Nevjerojatno koliko s Gđa Marica Jelenić dosad okoristila politikom: zamjenica gradonaćelnika, prebačena u poduzetnički centar iako nikad u životu firmu nije imala, radila kod privatnika il obrtnika, ili svoj novac ulagala u bilo što. Zbog njenzine zemlje napravio se planaa \"Vugriščak\" koji se uopće ne odnosi na Vugri, da bi mogla prodati zemlju tajkunu i spasiti se od ovrhe nad vlastitom kućom. Kad god govori, nikada ništa konkretno ne kaže već koristi fraze. Klasični socijalistički kadar za uhljebljenje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije