Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najstarije ZG škole

Milčec i Kostelić dijelili si čvrge, a u školu je išao i Gotovina

Harambašićeva
Foto: Jurica Galoić/ PIXSELL
1/3
Autor
Mateja Šobak/VLM
22.11.2013.
u 08:36

Ime je mijenjala 11 puta, ali sto godina čvrsto stoji na jednoj lokaciji. Od 324 učenika koji je danas pohađaju, zasigurno će barem jedan od njih kasnije postati poznati književnik, sportaš, redatelj ili kipar, barem ako je sudeći po dosadašnjim uspješnim učenicima.

Izdali i monografiju

U Osnovnoj školi Augusta Harambašića najmlađe su dane ostavili Zvonimir Milčec, Ante Kostelić, Milan Trenc, kipar Ante Starčević, a i general Ante Gotovina.

– U školi nisam naučio pisati, ali sam naučio nešto vrednije, pamtiti. A posebno sam zapamtio učitelje, najviše našeg razrednika, inače profesora tjelesnog i golmana Metalca, jer nikad kasnije nisam vidio bolje građenog muškarca – prisjetio se Zvonimir Milčec, koji je često razmjenjivao čvrge s Antom Kostelićem s kojim je išao u razred.

Njegova sjećanja zapisana su i u monografiji škole koja je izašla u povodu stote obljetnice u tiskanom, ali i zanimljivom virtualnom izdanju.

– Pripremili smo USB stickove za sve učenike i sve ostale koji su s nama došli obilježiti naših prvih sto godina – objasnio je ravnatelj Harambašićeve Tomislav Filić te istaknuo kako je posebno sretan što je ove godine Dan škole proslavljen na staroj, ali novoj pozornici u školskoj dvorani.

Ona je, naime, zazidana prije trideset godina i od nje je napravljena manja dvorana, a upravo ove godine zid je srušen te se njena prvotna funkcija vratila.

Htjeli bi nove klupe

Kako se obilježavao poseban dan u školi, nastave jučer nije bilo te su se u učionicama mogli naći samo oni đaci koji su inače na boravku. Međutim, i oni su jedva čekali da dođe večer i da se mogu spustiti u dvoranu da zajedno s roditeljima, učiteljima i brojnim uzvanicima proslave sto godina svoje škole. Koliko je to vremena, zamisliti ne mogu, ali za svoju školu imaju još mnogo zanimljivih želja.

– Bilo bi dobro da imamo nove klupe, šarene i spojene. I par bazena vani ako nam bude ljeti vruće – zaključili su prvašići Petar i Roko.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije