Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stadion Maksimir

Mikulić: Maksimir treba urediti, ali korak po korak

12.11.2016., stadion Maksimir, Zagreb - Kvalifikacijska utakmica za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje ce se odrzati 2018. godine u Rusiji, skupina I, 4. kolo, Hrvatska - Island.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
13.02.2019.
u 18:45

Predsjednik zagrebačke skupštine rekao da ga kao svakog Zagrepčanina boli što stadion i prostor oko njega izgledaju toliko loše i sramotno.

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine i predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić rekao je u srijedu da je za uređenje maksimirskog stadiona, projekt uređenja treba ići od temelja i obuhvatiti sve, a ne ad hoc i parcijalno, te da koraci uređenja trebaju biti savršeno odrađeni. 

- Uređivanje maksimirskog stadiona priča je koja traje godinama, čak i desetljećima. Sad je osvanulo da će se uložiti u njega 280 milijuna kuna za natkrivanje i uređenje tribina, a onih stotinjak milijuna eura koje se do sada 'uložilo' sada izgleda kao bačeni novac. Ako se za stotinjak milijuna eura do sada nije napravila kompletna rekonstrukcija i izgradio novi stadion, mene zanima kako se dogodila naknadna pamet da se sa 280 milijuna kuna mogu dobiti nove tribine i krov nad njima - izjavio je Mikulić za Hinu, komentirajući najavu iz "Jutarnjeg lista" da će zagrebački gradonačelnik Milan Bandić krenuti u veliku obnovu maksimirskog stadiona, vrijednu 280 milijuna kuna, koja sadrži rekonstrukciju i natkrivanje zapadne i sjeverne tribine.

Mikulić kaže kako je maksimirski stadion simbol tog dijela grada, "samo što je taj simbol već oronuo".

- Mene boli, kao vjerujem svakog Zagrepčanina, da stadion kao i prostor oko njega izgledaju toliko loše i sramotno. Jesam za uređenje te lokacije, samo u ovome gradu se sve rješava ad hoc i parcijalno. Projekt uređenja treba ići od temelja i obuhvatiti sve, onda je to ozbiljan projekt. Što treba urediti, treba li srušiti sve, graditi iznova, to su sve pitanja na koja otpočetka stručnjaci moraju dati odgovor i onda ići u priču obnavljanja ili izgradnje novoga - istaknuo je Mikulić. 

Kaže kako želi da stadion izgleda prekrasno, ali da onda i koraci uređenja trebaju biti savršeno odrađeni

- Tih 280 milijuna kuna u proračunu nisu najavljeni, naravno uvijek postoji mogućnost za rebalans. Samo što onda to pokazuje ponovno da je projekt išao od danas do sutra, a ne kompletna priča. Mene iskreno kao predsjednika Skupštine zanima je li isplativo ulagati tolike novce ili je bolje ići u priču ispočetka, srušiti sve i graditi suvremeno zdanje - rekao je. 

- Želim isto tako reći da s obzirom da Dinamo, iako je gradski klub po mome mišljenju treba biti uključen u priču oko financiranja cijelog projekta. To se trebalo odavno napraviti. Trebali su sjesti predstavnici kluba i Grada, i dogovoriti se koliko će tko participirati u cjelokupnom projektu. Pa tko ne bi htio velike klubove dočekivati na prekrasnom gradskom stadionu - zaključio je predsjednik zagrebačke Gradske skupštine i predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić.

Trening Dinama u Plzenu

Komentara 10

HE
herojulice
08:05 14.02.2019.

Koliko je novca ulupano u njega mogli smo imati dva. veća, ljepša i bolja ali bitna je provizija i izvlačenje love iz proračuna grada.

Avatar maxist
maxist
06:20 14.02.2019.

korak po korak ?? desetljeće po desetljeće !!!?....generacije da uplaćuju za stadion.?....Odgovornost za ovo arhitektonsko čudovište... koje onemogućuje normalni stadion treba srušiti..........i na koncu bez atletske staze...???..

Avatar Niškorist
Niškorist
08:25 14.02.2019.

Bolje na stadion nego na škole i vrtiće ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije