Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počinje danas

Među pregršt događanja, birajte kamo ćete za vikend...

19.09.2014., Zapresic - Na Rujanfestu nastupila Severina. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
11.09.2015.
u 09:30

Otvaraju se i klubovi, a događanja ne fali niti za ljubitelje sporta.

Brojni festivali diljem grada uz hranu, glazbu, film i ples obilježit će nadolezeći vikend u Zagrebu. Otvaraju se i klubovi, a događanja ne fali niti za ljubitelje sporta.

1. Na Rujanfestu i Las Vegas vjenčanja


Dva vikenda zabave kod Westgatea garantiraju organizatori Rujanfesta. Na današnjem otvorenju goste će zabavljati Severina i Jole, sutra nastupaju Crvena Jabuka i Ivan Zak, a u nedjelju Klapa Intrade i Begini. Idući vikend nastupaju Jelena Rozga i Saša Matić, Magazin i Dražen Zečić te Thompson. Ulaz je do 19 sati besplatan, a nakon toga je potrebno izdvojiti 30 ili 40 kuna, ovisno o danu. Koncerti počinju u 21.30 sati. Ove godine na Rujanfest dolazi i najveća džezva iz Guinnesove knjige, a nastavlja se i održavanje Las Vegas vjenčanja.

2. Dva festivala hrane u centru


U kombinaciji gurmanskih delicija i filmskih hitova uživat će posjetitelji Coca Cola Food Film Festivala. Prezentacija zagrebačkih restorana na Zrinjevcu počinje danas u 11 sati, a traje sve do 20. rujna. Projekcije filmova na rasporedu su u 21 sat. Još jedan festival hrane i filma, Organic Funky Food & Film Festival, održava se od danas do 14. rujna na terasi Potepuha na Opatovini. Program svaki dan počinje u 17 sati, a filmovi u 20 sati.

3. Booksa slavi završetak obnove


S krajem ljeta završava i obnova Bookse koju je klub odlučio i proslaviti. Danas od 18 sati svi su pozvani na zabavu uz glazbu, piće i knjige.

4. Festival bajki u Waldorfskoj školi

Jedina hrvatska autentična pripovjedačica bajki i priča, Jasna Held, pripovijedat će bajke uz vatru na travnjaku Waldorfske škole na još jednom Festivalu bajki. I djeca i odrasli pozvani su da ponesu dekice i uživaju u pričama sutra od 18 sati u Jakuševečkoj 6. Cijena pojedinačne ulaznice je 30, a obiteljske 60 kuna. U pauzama se organizira druženje uz glazbu i hranu.

5. Makete u OŠ Matka Laginje


Vidjeti brojne makete te sudjelovati na maketarskim radionicama imaju priliku posjetitelji Crne kraljice, X. Zagrebačkog maketarskog kupa. Događanja se održavaju u Osnovnoj školi Matka Laginje u Laginjinoj 13 sutra od 11.30 sati, a ulaz je besplatan za sve.

6. Počinju koncerti u Green Goldu


Nakon ljetne pauze i obnove kluba, Green Gold otvara koncertnu sezonu nastupom grupe Colonia. Koncert počinje danas u 22.30 sati, a ulaz je slobodan.

7. "Genij harfe" večeras u Mimari

Poznati harfist i skladatelj, Kanađanin Josh Layne prvi put ima koncert u Zagrebu. "Genije harfe", kako ga nazivaju, nastup ima večeras u 20 sati u Muzeju Mimara. Ulaznice stoje 80 kuna.

8. Bicikliranje za male i velike

Jarunski otok Univerzijade mjesto je biciklističkih utrka sutra od 11 do 14 sati. Prvo se natječu namlađi u Dukatino utrci za djecu, a od 12 sati je na rasporedu i biciklistička utrka za odrasle Zdrava navika.

9. Kup u hokeju na koturaljkama

Četvrti Tapir kup u Inline hokeju, odnosno, hokeju na koturaljkama, održat će se sutra na terenu Sportskog centra Kuna pored Zagrebačkog velesajma. Na kupu će sudjelovati 15 momčadi iz Češke, Slovenije, Hrvatske i Srbije, trajat će sve do navečer, a ulaz je besplatan.

10. "Poučna šetnja 65+" na Jarunu

Povodom Europskog tjedna sporta u nedjelju se od 9 sati održava "Poučna šetnja 65+" kod Doma sportaša na Jarunu za stariju populaciju. Također, Europski trg sutra od 17.45 sati postaje veliko vježbalište na kojem će vježbati stotine prijavljenih. Na Bundeku se, također sutra, od 10 do 22 sata održavaju besplatne sportske radionice za građane.

11. Hip hop party u Tvornici kulture


U malom pogonu Tvornice kulture sutra se kreće s prvim partyjem portala Hip Hop Unity. Ulaz se do ponoći plaća 20, a poslije 25 kuna.

12. Još traje i Vintage Festival


Stari automobili i motocikli te revije vintage odjeće zaštitni su znak Vintage Zagreb Festivala koji u Cesarčevoj ulici traje svaki dan sve do 19. rujna.

13. Koncert solista na Tomislavcu

Besplatni koncert Zagrebačkih solista s pijanistom Janom Nikovićem održat će se danas u 19 sati na Tomislavcu, iza Umjetničkog paviljona. Koncertu prethode dječje radionice od 17.30 sati.

14. Izložbe mačaka u Westgateu

Više od 140 mačaka natjecat će se za titulu najljepše na čak dvije međunarodne izložbe koje se održavaju u subotu i nedjelju u Westgateu. Izložba traje od 12 do 21 sati u subotu te od 10 do 18 sati u nedjelju. Dnevna ulaznica je 20 kuna.

15. Besplatna tura na izložbi

Uz kupljenu ulaznicu u Muzeju grada Zagreba za izložbu o Zoološkom vrtu u nedjelju u 11 sati se organizira i stručno vodstvo za minimalno pet osoba. Ulaz je 30 kuna.

Komentara 1

NS
Nuclear_Strike
17:58 11.09.2015.

Ja idem tamo gdje nema Severine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije