Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kvartovska tribina

Marićev prolaz korisnici ne zaključavaju, 
pa ga vandali devastiraju

marićev prolaz (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
03.12.2013.
u 19:30

Donosimo odgovore postavljene na tribini Večernjeg lista

U Preobraženskoj ulici kod kućnog broja 2 kafić je čiji su vlasnici na dijelu ulice postavili četiri fiksna stupa zbog kojih zgradi, bude li za tim potrebe, ne mogu proći vozila Hitne pomoći i vatrogasci. Stanari se žale na buku, a pokrenuli su i spor.

Dinko Bilić: Očevidom na lokaciji u Preradovićevoj ulici kod kućnog broja 2, obavljenim dana 25. studenog 2013. godine, komunalno redarstvo utvrdilo je da je otvorena terasa ugostiteljskog objekta Super Caffe prostorno postavljena u skladu s rješenjem Odsjeka za komunalne poslove ovog Ureda te da su također u skladu s istim rješenjem na terasi postavljena četiri suncobrana.

Opremu terase čine, dakle, lako premjestivi elementi koji ne predstavljaju barijere za prolaz interventnih vozila. Što se tiče buke, ako se njome narušava javni red i mir, za postupanje i izricanje sankcija nadležna je Policijska uprava zagrebačka.

Zašto se i do kada planira ugostiteljskim objektima pružati prilika da na štetu parkirališnih mjesta imaju terase?

Dodjela parkirališta radi postavljanja otvorenih terasa regulirana je odredbom članka 13. stavka 4. Pravilnika o postavljanju kioska, drugih građevina gotove konstrukcije i pokretnih naprava na području grada Zagreba prema kojem se otvorena terasa može postaviti na parkirališno mjesto na javnoj površini uz prethodnu suglasnost gradskog ureda nadležnog za promet.

Hoće li se urediti Marićev prolaz?

Dinko Bilić: Temeljem ugovora o redovitom održavanju objekata komunalne infrastrukture, preko Zagrebačkog holdinga na Marićevu prolazu popravili smo opločenja i očistili zidove od grafita. Popravljena su ulazna vrata te su zamijenjena oštećena stakla.

Popravljene su brave i uveden je režim zaključavanja po noći te je od korisnika prostora (stanara i djelatnika Čistoće) zatraženo da se toga pridržavaju. Naime, utvrđeno je da je zbog nezaključavanja vrata dolazilo do onečišćenja i devastacije prostora. Parkiranje u javnoj garaži moglo bi biti znatno jeftinije. Hoće li se to promijeniti? Dinko Bilić: Od srpnja ove godine u javnoj garaži Tuškanac cijena satnog i mjesečnog parkiranja znatno je povoljnija. Od osam ujutro do 18 sati cijena za sat je četiri kune, dok se sat od 18 do osam ujutro plaća dvije kune. Cijena je mjesečne dnevne karte 500, a mjesečne noćne 150 kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije