Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvanredna sjednica

M. Mađerić: SDP je od grada Zagreba stvorio grad slučaj

margareta mađerić (1)
Davor Puklavec/PIXSELL
17.04.2013.
u 14:41

Izvanredna sjednica Skupštine sazvana je zbog donošenja urbanističkog plana za sveučilišni kamp na Borongaju. Na zadnjoj redovitoj sjednici ta točka nije uvrštena na dnevni red zbog sukoba gradonačelnika Milana Bandića i SDP-a.

Zagrebački skupštinari okupili su se danas posljednji put u ovom sazivu prije raspuštanja i raspisivanja lokalnih izbora, da bi konačno raspravili o prijedlogu odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja Studentski kampus Borongaj, što ga podnosi gradonačelnik Milan Bandić. No, tek što su počeli, HDZ-ovi zastupnici tražili su stanku, revoltirani što se na sjednici nije pojavio predsjednik uprave Holdinga Ivo Čović.

Margareta Mađerić, kandidatkinja HDZ-a za gradonačelnika Zagreba, zato je na posebnoj konferenciji za novinare prozvala SDP smatrajući da je nedopustivo što se Čović, kao visokopozicionirani član te stranke, nije ispričao zbog nedolaska.

– Grad Zagreb nije slučajni grad niti je hrvatska slučajna država, kako smatra Milanović, no SDP je od grada stvorio grad slučaj zbog neodgovornog ponašanja Ive Čovića. Njegova je dužnost da bude ovdje i odgovara na pitanja vijećnika, a budući da ga nema, smatramo da se radi o SDP-ovu bojkotu – smatra M. Mađerić i dodaje kako je SDP valjda uhvatila panika jer nisu sigurni ulaze li u drugi krug lokalnih izbora.

– Htjeli su sabotirati naš rad i tražiti da ne postavljamo pitanja. No, nas su izabrali građani, a čelnike Holdinga politika, i takva je politika Holding dovela do ruba ponora i bankrota. No, SDP će 19. svibnja dobiti pravi odgovor, kakav je dobio i ove nedjelje – zaključila je Margareta Mađerić najavivši da će ipak sudjelovati u nastavku rada Skupštine na temu studentskog kampusa Borongaj jer im je kao stranci stalo da Zagreb postane jak sveučilišni grad.

Izvanredna sjednica Skupštine sazvana je zbog donošenja urbanističkog plana za sveučilišni kamp na Borongaju. Na zadnjoj redovitoj sjednici ta točka nije uvrštena na dnevni red zbog sukoba gradonačelnika Milana Bandića i SDP-a.

Urbanistički plan uređenja danas je prihvaćen jednoglasno nakon vrlo kratke rasprave. Za riječ su se javili samo Davor Bernardić, predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Zvane Brumnić i potpredsjednica Gradske skupštine Morana Paliković Gruden (HNS).

 >>Zeleno svjetlo za kampus Borongaj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije