Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTRIGANTNE IZLOŽBE

Lica izbjeglica u centru grada za 13. Festival tolerancije

JFF
Foto: Facebook
19.03.2019.
u 09:32

Izložba naslovljena “Kao da ih nema: oživljavanje sjećanja na poljske Židove” predstavit će se od 5. do 17. travnja ispred Muzeja suvremene umjetnosti.

Intrigantne izložbe prate ovogodišnje, trinaesto izdanje Festivala tolerancije koje se održava od 1. do 21. travnja. Postav nazvan “Oni / They”, nastao pod pokroviteljstvom UNHCR-a i u suradnji s Isusovačkom službom za izbjeglice, obuhvaća pop-up instalacije s portretima četvero migranata koji trenutačno žive u Hrvatskoj.

Osvanut će na zagrebačkim ulicama, a na svakom će punktu biti predstavljena po četiri portreta izbjeglica iz Sirije, Iraka i Irana s tužnim životnim pričama, koje su načinili poznati fotografi Ana Opalić, Mare Milin, Stanko Herceg i Ivan Posavec. Izložba naslovljena “Kao da ih nema: oživljavanje sjećanja na poljske Židove”, pak, predstavit će se od 5. do 17. travnja ispred Muzeja suvremene umjetnosti.

Riječ je reprodukcijama murala pronađenih po cijeloj Poljskoj koji govore o prošlosti tamošnjih Židova, a djela su skupina urbanih aktivista koje sugrađane žele podsjetiti na nekadašnje susjede.     

ZagrebDox - Puhovski

Komentara 1

AU
autoritet
21:48 19.03.2019.

Ah jadni migranti, dajemo stotine milijuna za njihov smještaj, školovanje, iako su u HR ušli nezakonito... Istovremeno - nema kuće za zlostavljanu obitelj s Paga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije