Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ritam grada

'Lažnjak' je imao peh jer je uletio kod novinarke, ali – oprez!

računi struja
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
11.12.2015.
u 15:35

Agent RWE Energije “operirao” po Bukovcu tvrdeći da prikuplja podatke za HEP

Zna se dogoditi da netko nečasnih namjera naleti baš na policiju, no ništa mu manji peh nije ni kad uleti u novinarkinu kuću.

Dogodilo se to u srijedu agentu tvrtke RWE Energija. Priča ide ovako. Čim je ušao u našu kuću na Bukovcu, mladić s fasciklom u ruci kazao nam je da smo redoviti platiše struje pa ćemo od 1. siječnja biti nagrađeni s 10% manjom cijenom električne energije, a da on samo mora uzeti podatke s našeg zadnjeg plaćenog računa. Pritom je oca upitao ima li još neko brojilo koje se vodi na njegovo ime. Kako mu je potvrdno odgovorio, mladić je zatražio da mu predočimo i račun tog brojila jer će se popust ubuduće odnositi i na njega.

Sumnjičavi, upitali smo ga je li djelatnik HEP-a, odnosno Elektre, a on je uzvratio da radi za RWE Energiju koja je podružnica Elektre i koja uime nje prikuplja te podatke. Tražili smo ga njegovu službenu ispravu, pa nam je pokazao iskaznicu RWE Energije sa svojim imenom (M. M.) i brojem.

Nakon što nam je još triput, sjedeći u dnevnom boravku, na naša pitanja odgovorio da će podaci koje prikupi biti dostavljeni Elektri, ponovno uzvraćamo da nam je nešto sumnjivo i da ćemo sami otići provjeriti o čemu je riječ. Pritom sam mu rekla i da sam novinarka Večernjeg lista te da ću dodatno provjeriti njegove navode, a on je u tom trenu u hipu zgrabio svoju iskaznicu i ne pozdravivši izjurio iz kuće.

Odmah sam nazvala Elektru, a službenica iz njezine uprave kazala je da se to njihovi konkurenti lažno predstavljaju u želji preotimanja klijenata. Nazvala sam i RWE Energiju. Agentu Marku ponovih istu priču (moj poziv se snima), a on se ispričao te upitao jesam li zapamtila ime mladića, je li na jakni imao znak RWE, jesmo li potpisali kakav dokument... Negodujem zbog lažnog predstavljanja agenta i pokušaja obmanjivanja. Kadli, jučer me nazvala službenica tvrtke RWE, ispričala se i obavijestila da je agent M. M. (iz njihove partnerske firme) zbog utvrđenog neprofesionalnog rada dobio opomenu pred otkaz. 

Komentara 1

NE
Neutralac
18:09 11.12.2015.

Kao sto je rekao poznati americki osinivac cirkusa P.T. Barnum: "Naivac se rodi svake minute...." I upravo na to i ovi prevaranti racunaju....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije