Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvo za đake

Krenule digitalne prijave za stipendije Grada Zagreba. Evo kako to izgleda

Zagreb: Za više od 445.000 učenika u Republici Hrvatskoj počela nova školska godina
Patrik Macek/PIXSELL
29.09.2023.
u 11:58

Svi oni koji žele aplicirati za stipnediju Grada prvi put ne moraju odlaziti fizički u pisarnicu ili potrebnu dokumentaciju slati poštom

Prijave na natječaje za učeničke i studentske stipendije, za svih pet stipendija Grada Zagreba, zaprimat će se isključivo u elektroničkom obliku putem nove aplikacije e-Stipendije, objavili su u Gradu. Elektroničkom prijavom podnositelju će biti omogućena ispunanjavanje zahtjeva te dostava potrebne dokumentacije bez potrebe dolaska u pisarnice Grada ili slanja dokumentacije poštom.

Prvi natječaj koji je danas objavljen odnosi se na učenike, u ponedjeljak kreće natječaj za studente prve godine, a krajem listopada bit će raspisan natječaj za studente ostalih godina. Digitalizacijom procesa natječaja za gradske stipendije želi se olakšati dostupnost i ubrzati proces prijava učenicima i studentima, kao i povećati transparentnost ulaganja javnih sredstava, osigurati bolju učinkovitost rada, smanjenje troškova i samo vrijeme obrade prijava. U Gradu su pripremili i videozapis kojim se korak po korak objašnjava digitalizirani postupak prijave. 

Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom s Vijećem romske nacionalne manjine i s udrugama osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju već radi ciljano informiranje kako bi se svi bolje snašli u novom sustavu koji bez sumnje znači i veliki iskorak u programu stipendiranja Grada Zagreba.

Projekt digitalizacije procesa provedbe natječaja za dodjelu stipendija Grada Zagreba razvija se u tri faze, a već u prvoj (koja starta s ovom školskom/akademskom godinom) kandidatima će biti omogućena prijava u digitalnoj formi, a u završnoj, trećoj, fazi sustav će biti povezan sa svim integracijskim vanjskim sustavima koji će dohvaćati sve potrebne podatke za obradu i odobravanje prijava. Planirani završetak sve tri faze razvoja procesa očekuje se u 2024. koji će u potpunosti automatizirati proces prijava i obrade zahtjeva.

>>VEZANI ĆLANCI: 

Na rujanskoj sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba u rujnu usvojeno je, podsjećaju u Gradu, nekoliko izmjena odluka koje se odnose na lakši način prijave i na činjenicu da se dokumentacija može dopunjavati osam dana od roka, što također olakšava postupak prijaviteljima.

>>VIDEO: U Veleučilištu Aspita održana najava sezone ekukativne inicijative Biraj zeleno 

Komentara 1

KR
kresotomico
13:02 29.09.2023.

Ima li i jedne građevine u Zagrebu koja nije pošarana grafitom? Odvratno u što se Zagreb pretvara. Zmazan, izgrafitiran, bez rasta novorođenih, sa strelovitim padom stanovništva, s MOŽEMO nametnutim porezom na stanove i kuće za iznajmljivanje, haračenjem obrta u centru i šikaniranjem investitora ide u propast. Za 10 godina Zagreb će biti propali grad, kao Detroit u Americi. Niste ni svjesni kakvo ste zlo napravili Zagrebu biranjem Tomaševića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije