Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
financira grad

Kreće provedba jedne od sedam Tomaševićevih mjera za smeće, evo što trebate znati

TOP 100 fotografija u 2023. godini
Robert Anic/PIXSELL
05.01.2024.
u 12:30

Gradska skupština je u prosincu 2023. donijela Odluku o nadoknadi troškova nastalih zbog prilagodbe novom modelu sakupljanja komunalnog otpada

Grad Zagreb objavio je javni poziv za naknadu troškova suvlasnicima višestambenih zgrada za ugradnju bokseva. U proračunu za 2024., pojašnjavaju u Gradu, preuzeli su financiranje sve potrebne prilagodbe i izgradnje infrastrukture - bokseva, polupodzemnih i podzemnih spremnika.

-S obzirom da su tijekom 2023. godine suvlasnici višestambenih zgrada o vlastitom trošku ugradili stotinjak bokseva, Gradska skupština je u prosincu 2023. donijela Odluku o nadoknadi troškova nastalih zbog prilagodbe novom modelu sakupljanja komunalnog otpada, kojom Grad Zagreb preuzima troškove izgradnje boksova za vlasnike višestambenih zgrada- stoji u priopćenju. 

Slijedom navedene odluke, danas je na web stranicama Grada objavljen Javni poziv za dostavu dokumentacije kojom se dokazuje ispunjavanje uvjeta. Pravo na nadoknadu troškova imaju suvlasnici višestambenih zgrada na području Grada Zagreba koji su nakon 8. ožujka 2022. imali ili će u 2024. imati troškove vezane uz izgradnju boksa, zatvaranje postojećeg boksa ili zatvaranje vrata smetlarnika, te ugradnju master cilindara/ključa ili šifrarnika na boks ili na smetlarnik i prilagodbu vrata za šifrarnik.

>>VEZANI ČLANCI: 

Javnim pozivom se također pobliže određuju uvjeti, visine refundacije i sam način podnošenja zahtjeva. Zahtjevi se mogu podnijeti do 31. prosinca 2024., što znači da Grad preuzima obavezu refundacije ovih troškova do kraja ove godine.

A naknada troškova za ugradnju bokseva, podsjetimo, jedna je od sedam novih mjera koje su predstavljene u listopadu. Tu još spada i zamjena zelenih otoka polupodzemnim spremnicima, ugradnja podzemnih spremnika u centru grada, jačanje kapaciteta Čistoće u smislju ljustva i mašinerije, podjela kanti za plastiku obiteljskim kućama, dodatni sadražji u aplikaciji Razvrstaj moj ZG uz jaču promidžbu te intenzivnije kažnjavanje. 

>>VIDEO: Tomašević zaplesao na Minein hit

Komentara 5

MA
malaliba
14:39 05.01.2024.

Znači prvo trebamo izgraditi boxove, platiti ih pa čekati povrat love od grada?!

KU
kublajkhan
13:55 05.01.2024.

Koliko još štete stigne napraviti do kraja mandata?

KA
Kapitol
14:37 05.01.2024.

Za one koji se ne zele pridrzavati pravila o odlaganju smeca trebalo bi uvesti velike globe i naravno kamere da se konacno uvede red. Stanari zgrada koji imaju kontejnere morali bi sami vise paziti tko se ne pridrzava pravila.Vise kulturere i jako brzo budemo imali nas Zagreb opet cist.Ovako mnogi od nas svakodnevno gledamo kako ima onih koji namjerno rade nered.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije