Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kraj švercanja

Kontrolori upozoravali putnike bez karte u središtu grada

zet
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/4
18.01.2011.
u 17:03

Kazna za vožnju bez karte je 210 kuna, ali zasad sve ostaje na opomeni

Besplatne vožnje javnim gradskim prijevozom dvije tramvajske stanice od Trga bana Jelačića od utorka više nema. Prvo jutro primjenjivanja novih pravila vožnje ZET-ovim tramvajima proveli smo s Đurđicom, Zlatom i Željkom, kontrolorima koji su s Trga krenuli u borbu protiv švercanja.

Međutim, građani nisu morali strahovati. Prema odluci uprave gradskog tramvajaca, ovaj tjedan kontrolori će one koje zateknu bez karte u središtu grada samo informirati o tome da je odluka o besplatnom prijevozu nakon dvije godine ukinuta te da će se ubuduće putnicima bez karte naplaćivati kazna u iznosu od 210 kuna.

– Meni je važno da ostavim dobar dojam kod naših putnika, pa baš i da nemaju karte. Da bi se riješio problem švercanja u tramvajima, potrebna je građanska svijest o tomu da se svaka usluga mora platiti – rekla nam je Đurđica, koja već 38 radi u ZET-u.

U sat vremena, koliko smo proveli s kontrolorima, zatekli smo petero putnika bez karte, a svi redom istaknuli su da za gradsku odluku o ukidanju besplatne zone u gradu – nisu čuli.

– Mislim da kartu u svakome slučaju treba kupiti. Nije u redu da smo se naviknuli na to da sve dobijemo. Malo je primjera u svijetu da ljudi imaju ovakve povlastice – kazao nam je Hrvoje Mandić dok je čekao svoj prijevoz na Trgu bana Jelačića. Sedam linija prometuju preko Jelačić placa, a na dan bi se na tim do sada besplatnim linijama moglo zaraditi i nekoliko desetaka tisuća kuna.

Ključne riječi

Komentara 28

DU
Deleted user
19:34 18.01.2011.

Grad zagreb - čitaj Bandić - dužan je ZET-u stotine tisuća kuna na račun tih besplatnih vožnji. ................................................................................................Grad Zagreb je ZET-u PROPISAO da mora besplatno voziti određene kategorije stanovništva, ...........................................ALI taj isti Grad - i Gradonačelnik NIJE propisao ČISTOĆI, VODOVODU, PLINARI.......... ...................da mora isporučiti jeftiniju ili besplatnu struju ili plin, odvesti otpad ----..............za neke kategorije stanovništva????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!............................................ A besplatno - ništa nije -----sve košta i netko mora platiti vozila, njihovo održavanje, struju, gorivo, ulje, dijelove, čišćenje, osiguranje - I KAJ SAD, DA BEDAKI PLAĆAJU SVE, A NEKI.............................neki će i dalje na račun bedaka biti \"pametni\" ?????????????, ......

DO
doktorica
17:55 19.01.2011.

a penzići i dalje besplatno...

KI
kikiriki
14:33 20.01.2011.

Zašto zetovci i njihova djeca ne plaćaju karte kad se zna da imaju plaće iznad prosjeka.Po čemu su oni drugačiji od nas ostalih građana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije