Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan narcisa

Kolinda Grabar-Kitarović prodavala narcise na Trgu bana Jelačića

Dan narcisa
Foto: Stela Lechpammer
1/2
21.03.2015.
u 13:29

- Oni koji imaju dobro zdravlje, neka ga čuvaju, a oni koju su ga izgubili neka ga brzo vrate - rekla je Grabar-Kitarović.

Hrvatske političarke za svoje su sugrađanke na jedan sat, povodom Dana narcisa, na glavnom zagrebačkom trgu prodavale cvijeće i upozoravale na važnost prevencije raka dojke.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, zamjenice zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek i Vesna Kusin te Mirna Šitum, pročelnica Gradskog ureda za Zdravstvo Grada Zagreba prodavale su tako u sklopu akcije jednu narcisu za jednu kunu, za liječenje žena oboljelih od raka dojke, ali i za povećanje svijesti o ovoj bolesti.

- Oni koji imaju dobro zdravlje, neka ga čuvaju, a oni koju su ga izgubili neka ga brzo vrate - rekla je Grabar-Kitarović.

- Znala smo da su žene na mnogim važnim funkcijama u gradu Zagrebu, ali tek kad nas vidim ovako zajedno onda vidim koliko smo jake - poručila je pak dogradonačelnica Sandra Švaljek te istaknula da će se, unatoč smanjenom proračunu uvijek naći novca za dobre akcije poput ove.

Upravo je zato Grad u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar na samom Trgu bana Jelečića omogućio ženama da obave pregled uz pomoć mobilnog mamografa.

- Na ovaj je način od 2003., kada je Zagreb dobio mobilni mamograf pregledano već 24.000 žena - rekla je Šitum.

>>Besplatni pregledi za žene na Trgu

Komentara 20

L0
luena 01
14:09 21.03.2015.

Citaj cijeli clanak ne samo naslov da bi prostacio...

RA
raikonen
15:22 21.03.2015.

hdz ovci upomoć.gdje se ugrađuje čip za glupost? i ja bi jedan

Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
14:17 21.03.2015.

Nisam joj dao glas a sad sam tužan, svaka joj čast idući put Kolinda dovozim autobus glasača za tebe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije