Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Loptanje novcem

Kod sjeverne tribine šoping-centar i sportski savezi za - 35 mil. kuna

\'14.09.2011., stadion u Maksimiru, Zagreb - 1. kolo UEFA Lige prvaka, nogometna utakmica GNK Dinamo - Real Madrid.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL\'
Goran Stanzl/PIXSELL
26.02.2012.
u 18:24

Osim udomljavanja športskog saveza čini se kako još otprije postoje planovi da se na 15 tisuća kvadrata napravi i novi trgovački centar

Do kraja godine Grad Zagreb će u gradski stadion u Maksimiru uložiti dodatnih 35 milijuna kuna! Najnoviju investiciju opravdaju nužnošću obnavljanja zapuštenih poslovnih prostora ispod sjeverne tribine, gdje bi se preselio Zagrebački športski savez, koji je trenutačno smješten na Heinzelovoj ulici i iz gradskog proračuna izvlači gotovo osam milijuna kuna godišnje za najam. No, osim udomljavanja športskog saveza čini se kako još otprije postoje planovi da se na 15 tisuća kvadrata napravi i novi trgovački centar.

– Napravljena je studija iz koje je proizišlo da je potrebno oko 35 milijuna kuna za obnovu prostora ispod sjeverne tribine. Problemi su počeli 1999. godine. S ljudima su sklopljeni ugovori o najmu na 10 do 15 godina, no onda je došla 2000. i nova je vlast (SDP) prekinula ulaganja u prostor. Zbog nedostatka uporabne dozvole ljudi nikada nisu mogli početi raditi. Sada će se vidjeti hoće li zakupcima biti vraćen novac ili će im biti produljeni ugovori o najmu na još 10 do 15 godina – objašnjava Damir Vrbanović, direktor GNK Dinamo, koji dobro poznaje “stanje na terenu”. Napominje i kako će na prvoj i drugoj etaži, gdje je 30 poslovnih prostora, nastati novi trgovački centar s velikim parkiralištem preko puta parka Maksimir.

Damir Vrbanović tvrdi također da klub neće vidjeti ni lipe od najnovijeg ulaganja grada u maksimirski stadion. U gradskom Uredu za obrazovanje i šport višemilijunsku investiciju smatraju logičnim potezom. – Novi prostor nužan je Zagrebačkom športskom savezu, kojem do kraja ove godine istječe ugovor za najam – ističe Ivica Lovrić, pročelnik. A prema riječima Velimira Bašića, glavnog tajnika Zagrebačkog športskog saveza, novi dom na oko četiri tisuće četvornih metara ispod sjevernih tribina maksimirskog stadiona našli bi svi sportski savezi osim kajakaškog i veslačkog, jer su oni vezani uz Jarun.

Ključne riječi

Komentara 22

HO
Houston***
20:05 26.02.2012.

Jos jedan shopping center, novo bacanje novca. Kao da ih ne samo Zagreb, vec i cijela Hrvatska nemaju dovoljno. Novi sportski savezi. Pa danas svaka kuca ima ili politicku stranku ili nekakav sportski savez. Zar ovi postojeci nisu dovoljni, mozdaa su i prekomjerni. Grad Zagreb ce do kraja godine uloziti dodatnih, \"35 miljuna kuna. Gdje je garancij da ce taj novac biti vracen u Zagrebacki proracun, da poreznici jos jednom nece puniti Zagrebacku praznu kasu i odrzavati na kapaljku Maksimir. Zar iskustvo sa novom Zzgrebackom dvoranom nije dovoljno. Ta dvorana ne samo da polako umire, vec je u debelom minusu. Alo, Zagrebcani, probudite se i stanite na kraj Mamicima i Bandicima. Uporpastili su sve sto se zove ili pocinje sa Dinamo, Maksimir ili Zagreb.

IL
ilijan
20:20 26.02.2012.

Neka se bilo što napravi samo da nebudu više onakve rupetine...zamolio bi sve one koji nepoznaju situaciju oko tih prostora da nepišu gluposti...hvala

NO
Novinar
20:04 26.02.2012.

Kada je građen Maksimirski stadion plan je bio da unutar stadiona budu lokali. Međutim, upitno je koliko se to isplati s obzirom na huligane, a i današnju krizu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije