Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljetna pozornica Tuškanac

Kino Tuškanac gostuje: U srijedu Kineska četvrt, a u petak "final cut" verzija Apokalipse danas

Apokalipsa danas
Foto: import
1/2
20.07.2020.
u 14:06

Svi filmovi počinju u 21.30 sat.

"Volim miris napalma ujutro". Gotovo nema filmoljupca koji neće prepoznati rečenicu iz kultnog ratnog klasika "Apokalipsa danas" koji je prvi put na velike ekrane došao prije 41 godinu, a nominiran je bio za čak osam Oscara. Lani je po prvi puta objavljlena i "final cut" verzija filma, koja će u petak imati svoju hrvatsku premijeru. I to na Ljetnoj pozornici Tuškanac, gdje od srijede do nedjelje svojim programom gostuje Kino Tuškanac. 

Gostovanje kina Tuškanac započinje u srijedu filmom Kineska četvrt (1974), jednim od najpoznatijih i najcjenjenijih filmova Romana Polanskog i vjerojatno najslavnijim noir filmom postnoirovskog perioda, u kojem su sjajne uloge odigrali Jack Nicholson, Faye Dunaway i John Huston.  U četvrtak slijedi Pasje poslijepodne (1975), izvrsna krimi-drama snimljena prema istinitim događajima. Jedan od vrhunaca opusa uglednog Sidneyja Lumeta dobitnik je Oscara za najbolji izvorni scenarij iako je većina dijaloga plod improvizacije, a u filmu su maestralne uloge odigrali Al Pacino i John Cazale. Petak donosi hrvatsku premijeru 'final cut' verzije Francisa Forda Coppole Apokalipsa danas (1979/2019), jednog od najslavnijih ratnih filmova svih vremena, a na rasporedu u subotu je romantična drama Terrencea Malicka Božanstveni dani (1978). Jedan od vizualno najdojmljivijih filmova svih vremena, nagrađen za režiju u Cannesu te Oscarom za najbolju fotografiju (Néstor Almendros), impresivna je pastoralna priča o ljubavnom trokutu i zločinu.

Gostovanje kina Tuškanac na Ljetnoj pozornici završava u nedjelju filmom Johna Schlesingera Ponoćni kauboj (1969), prvim i jedinim filmom u povijesti dodjele Akademijine nagrade koji je s cenzorskim rejtingom X osvojio Oscara za najbolji film, a uz to i Oscare za najbolju režiju i scenarističku adaptaciju. Svi filmovi počinju u 21.30 sat. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije