Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi namet

Kasa Studentskog centra pukla, uveli i naplatu selidbe

studenti
Davor Puklavec/Pixsell
04.09.2011.
u 12:04

Studenti sami sele svoje stvari, a sto kuna moraju dati za trošak seljenja ili ostaju bez sobe

Neugodno iznenađenje dočekalo je studente pred blagajnom studentskog doma. Osim troškova stanarine, morali su uplatiti još i 100 kuna za troškove useljenja, preseljenja i iseljenja. Bez te uplate ključ od sobe nisu mogli dobiti!

Netko mi nosi kovčege?

Prva dva dana te novosti oko 400 studenata uplatilo je iznos i, kako kažu u Studentskom centru, negativnih reakcija nije bilo. Odluku o jednokratnoj uplati sto kuna donio je upravo SC, i to na temelju članka 29. točke “o” Statuta. U njemu piše kako ravnatelj ima prava i dužnosti obavljati i druge poslove koji su zakonom, statutom i drugim aktima u njegovu djelokrugu. Pa je to odlučio i učiniti. A kada se radi o novim izdacima, nezadovoljnih studenata, logično, uvijek ima.

- Još se nisam uselio, ali nisam niti znao da ću morati uplatiti tih sto kuna - iznenađeno odgovara student Vjekoslav iz Jalžabeta kraj Varaždina. Smatra da je taj trošak nepotreban i kako je to još jedan način da SC napuni kasu. S njim se slaže i studentica Emilija iz Ogulina.

- Zar to znači da će mi netko odnijeti kovčege do sobe? Već smo platili sto kuna troškove obrade natječaja za smještaj u dom, a sada trebamo platiti još toliko za troškove useljenja i preseljenja. Ne razumijem kamo ide taj novac - kaže ogorčeno.

No, nezadovoljstvo studenata ne razumije pomoćnik ravnatelja za smještaj Ivan Lešković.

Obavijest dva dana prije

Objašnjava da ne može sve biti jeftino i kako je tako odlučeno da bi se pokrili troškovi informatičke obrade. Također, napomenuo je da imaju sve manje prihode, a sve veće rashode.

- Deset milijuna kuna manjka imali smo 2010. godine. Troškovi su takvi da više nemamo novca - kaže Lešković i nastavlja kako ne razumije studente jer smatra da imaju jeftine sobe te mogu neizmjerno koristiti i struju i vodu, za razliku od 3000 studenata koji sobu nisu dobili. Zanimljivo je da je ta odluka stavljena na web stranicu SC-a 24. kolovoza, dva dana prije početka useljenja.

Komentara 14

CO
covjek
13:08 04.09.2011.

Ne`š ti troška od sto kuna! A koliko se cigareta popuši i kavica popije pa se za to ipak nekako nađe novaca. Dragi studenti koji se bune, ne izmišljajte gluposti jer ima onih koji bi platili i više da se nađu u situaciji da stanuju u domu.

CH
chemica
13:44 04.09.2011.

Što se onda ne bi digla i RTV pretplata za 100 kuna, treba i HTV-u za pokriće \"troškova\" nastalih lopovlukom. Ako ima para za cigarete, onda ima i za državnu \"dalekovidnicu\". Jel da? Nesposoban si pa upropastiš firmu koju suu ti dali samo zato jerbo si podoban, a drugi neka je spašavaju? Bolje da daju tebi nego da spiskaju na cigarete i kave. Opaka neka logika. Smije se krasti, smije se i biti nesposoban, ali ne smiješ popiti kavu. To je glavni problem. Dok god imaš za cigarete i kavu, onda te može pljačkati svaka šuša.

Avatar Nikad robom
Nikad robom
12:59 04.09.2011.

prava balkanska ciganija...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije