Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vodič iz MUP-a

Kako do dokumenata poput vozačke dozvole i osobne iskaznice za vrijeme pandemije

Osobna iskaznica
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
02.04.2020.
u 10:50

Djelatnici iz Upravnih poslova koji su do sada primali građane u Petrinjskoj 30, VI. policijskoj postaji Novi Zagreb i II. Policijskoj postaji Črnomerec do daljnjega neće raditi neposredno sa strankama

Pandemija koronavirusa i potres u Zagrebu poremetili su i način na koji se izdaju dokumenti, pa u policiji objašnjavaju kako se sada obavljaju upravni poslovi.

Za početak kažu da se informacije o tome mogu naći na internetskoj stranici mup.gov.hr te podsjećaju kako je donesena odluka prema kojoj će svi osobni dokumenti, uključujući i vozačke dozvole čija je valjanost istekla ili ističe nakon dana proglašenja pandemije, odnosno 11. ožujka, unatoč tome što piše na njima vrijediti još 30 dana nakon što pandemija bude ukinuta. Primjerice, ako izvanredno stanje pandemije prestane 1. lipnja, svi vaši dokumenti važit će sve do kraja tog mjeseca, odnosno 30. lipnja.

Osim toga pojašnjavaju da u trenutačnoj situaciji upravne poslove rješavaju samo osobe koje imaju opravdani razlog te dodaju da od 24. ožujka 2020. od 8 do 15 sati građani mogu obaviti upravne poslove u Heinzelovoj 98 i to isključivo zbog izdavanja osobnih iskaznica u opravdanim slučajevima te izdavanja vozačkih dozvola samo profesionalnim vozačima.

VIDEO: Vodeći hrvatski znanstvenici predviđaju kad bi mogla završiti pandemija

Djelatnici iz Upravnih poslova koji su do sada primali građane u Petrinjskoj 30, VI. policijskoj postaji Novi Zagreb i II. Policijskoj postaji Črnomerec do daljnjega neće raditi neposredno sa strankama. – U policijskim postajama na području Zagrebačke županije (Sesvete, Velika Gorica, Zaprešić, Dugo Selo, Jastrebarsko, Samobor, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec i Ivanić Grad) do daljnjega se neće neposredno raditi sa strankama, osim u slučaju izdavanja osobnih iskaznica u opravdanim slučajevima te izdavanja vozačkih dozvola samo profesionalnim vozačima – pojašnjavaju u PU zagrebačkoj.

Što se tiče stranih državljana, oni potrebne informacije mogu zatražiti preko telefona 01/ 37 88 563 i 01/ 45 63 639 ili e-mail adresa pitanja@mup.hr i zagrebacka@policija.hr

– S obzirom na trenutačno prioritetne poslove policije koje radi zaštite svih građana Republike Hrvatske poduzimamo na terenu, samo u opravdanim i žurnim slučajevima, odnosno kad je riječ o dodatnim specifičnim upitima koji se odnose na potrebu rješavanja upravnih poslova čije bi nerješavanje u znatnoj mjeri moglo utjecati na ostvarivanje određenih prava bitnih za egzistenciju i zdravlje određene osobe, mogu se dostaviti na adresu zagrebacka@policija.hr i pitanja@mup.

Osobna iskaznica
1/28

Ujedno, uputu o načinu na koji bi se iznimno moglo izaći u susret osobi koja iz opravdanih razloga treba rješenje za problem iz područja rada upravnih poslova policije pružit ćemo putem sljedećih brojeva telefona: 01/3788 541, 01/4563 619, 01/4563 646, 01/4563 568 i 01/6333 343 – pojasnili su u policiji.

Komentara 9

Avatar LogikaII
LogikaII
11:34 02.04.2020.

Što s onima kojima istče/istekla registracija, a tehnički nema u mjestu boravka, a lokalni stožeri ne daju propusnicu?

VR
vrbaZG
11:20 02.04.2020.

Meni je vozačka istekla prije 10 dana... Nisam profesionalni vozač, zahtjev za novu vozačku sam predao početkom ožujka... I tad sam dobio onaj kartončić koji vrijedi mjesec dana... Znači li to da sada mogu s tim voziti i nakon isteka ili ne smijem voziti uopće, nigdje nije objašnjeno... Kontaktirao sam policiju na email, odgovor sam dobio: pogledajte na linku, na linku su bile iste informacije kao u ovom članku...

SP
SPi
11:40 02.04.2020.

zašto je usluga eboraviste.mup.hr već duže vrijeme zatvorena?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije