Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
28.06.2017. u 10:43

Novozagrebačka oaza ne može se po pitanju devastacije uspoređivati ni sa starom jezgrom

Automobilom skroz do Bundeka. I to što bliže jezeru.

Naći će se negdje već neko mjesto slobodno. Pa makar i na zelenoj površini. Ondje se, uostalom, parkiranje ne plaća. Tako je do prošlog tjedna razmišljao dio Zagrepčana koji su parkirališno mjesto baš uvijek morali pronaći u samom parku. Sada će taj komoditet plaćati 120 kuna po danu. Riječ je o dvjestotinjak parkirališnih mjesta, što znači, ako su sva popunjena, 24.000 kuna više u gradskom proračunu – po danu.

Zamijenili su donositelji odluka u Gradu Zagrebu, očito, Bundek za Plitvička jezera, gdje je prekomjeran broj turista doveo do mogućeg skidanja s UNESCO-ove liste. Bundek su također gradski dužnosnici usporedili s Gornjim gradom, gdje parkiranje košta trideset kuna više po danu i najskuplje je u Zagrebu, a želja im je na taj način i ondje razinu devastacije svesti na najmanju moguću mjeru. Novozagrebačko jezero, doduše, svi volimo, manje ili više, ali ne možemo govoriti o devastaciji zbog prevelikog broja posjetitelja kao jedinom razlogu zbog kojeg su odlučili uvesti takvu naplatu parkiranja. Niti ga uspoređivati s povijesnom lokacijom stare jezgre. Ako žele smanjiti razinu devastacije na Gornjem gradu, trebalo bi potpuno izuzeti promet i stari Gradec pretvoriti u isključivo pješačku zonu. A posjetitelje na Bundek privući besplatnim parkiranjem, i to svugdje u njegovoj okolici. Ne može se upućivati građane da mogu besplatno parkirati u Središću i Zapruđu jer se i ondje jedva nađe slobodno mjesto.

A ako žele zaraditi, ima i drugih načina da to učine. Mogu se postaviti novi ugostiteljski objekti, a ne da na cijelom jezeru radi samo jedan tijekom cijele godine (i jedan za lijepog vremena). Na taj se način tom jednom daje mogućnost da poslužuje što god poželi i drži cijene kakve hoće (koje su i previsoke u odnosu na ostale kafiće u gradu). Na Bundeku se nema što ni pojesti, osim ako si sami ne donesete ili za vrijeme manifestacija. A bilo bi baš lijepo pojesti pizzu u bistrou uz jezero...

Komentara 8

ZD
zdepar
15:13 28.06.2017.

zašto je uredu da plitvice prodaju parking skupo a bundek ne, zašto je uredu da "kupujemo domaće iako je malo skuplje", ja pitam zašto je skuplje kad je odnos plaće radnika u HR i onog u zemljama EU oko 1: 8, gdje završava razlika

DO
dopizdilomi
13:34 28.06.2017.

Što su to Plitvička jezera? Pored Bandeka tko je uopće čuo za neka jezera.

BA
Banderasjezakon1
11:00 28.06.2017.

Daj Petra, o kakvoj pizzi ti pričaš? Zar ne znaš da je to junk food?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije