Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ogorčeni građani na Jarunu

Parkiramo se ovdje 30 godina, a sad nam prijete kaznama

17.03.2017., Zagreb - Stanarima zgrada na zagrebackim Gredicama kolektivno su osvanule opomene za nepropisno parkiranje na mjestima gdje vec godinama parkiraju i ne smetaju nikome.  Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpić/PXSELL
1/3
21.03.2017.
u 11:12

Zgrade u kojima žive, na dijelu Horvaćanske te u ulicama Šime Devčića i Franje Fuisa, naime, nemaju svoje parkiralište, već dio stanara vozila ostavlja u dvorišnom prostoru koji je prilaz garažama. Prošlog tjedna na automobilima su ih zato dočekala upozorenja koja prethode kazni od 500 kuna.

“Kolektivne” opomene za nepropisno parkiranje dočekale su prošli tjedan stanare zgrada u zagrebačkom naselju Gredice pokraj Jaruna. Premda je riječ tek o upozorenju koje prethodi kazni od 500 kuna, stanari su ogorčeni jer se, ističu, nemaju gdje propisno parkirati. Zgrade u kojima žive, na dijelu Horvaćanske te u ulicama Šime Devčića i Franje Fuisa, naime, nemaju svoje parkiralište, već dio stanara vozila ostavlja u dvorišnom prostoru koji je prilaz garažama.

Isti slučaj u Sopotu i Jelkovcu

– Svi ondje parkiramo još od 1987. Postoji, istina, znak zabrane, no parkiranje se toleriralo jer nemamo baš pretjeranog izbora. Koliko ja znam, ovo je prvi put da su prometni redari napisali upozorenja – kazala je jedna stanarka. Istaknula je kako ondje ostavljeni automobili ne smetaju nikome te dodala kako je problem u tome što za zgrade u Horvaćanskoj od broja 57 do 63 nisu predviđena parkirna mjesta.

Na “razglednice” s potpisom prometnog redarstva požalili su se i stanovnici Sopota i Jelkovca, a vijest o tome brzo se proširila društvenim mrežama. Nerijetki su počeli nagađati žele li tako gradske službe ekspresno “ispucati” oprost prvog prijestupa koji je uveo zagrebački gradonačelnik. Strahuju da će ih u sljedećoj “turi” papirića na automobilima dočekati kazne. “Traže način da što prije ispune opomene koje su uveli tako da mogu mirno nastaviti s naplaćivanjem kazni. Toliko o predizbornom obećanju”, jedan je od komentara na Facebooku.

Pozvali ih susjedi?

Drugi, pak, nagađaju da su prometni redari reagirali na poziv nekog od susjeda koji automobile drže u garažama pa im se teško iz njih izvući jer su ispred bočno parkirana druga vozila.

– Ja svoj auto još nekako i mogu izvesti iz garaže jer imam metar i pol slobodnog prostora, ali susjed pokraj mene nema šanse da izađe kad mu se netko parkira ispred. Nije istina da nema mjesta za parkiranje, ima ga puno okolo, posebno iza zgrade – objašnjava gospodin Boris, kojeg smo zatekli u Gredicama.

Komentara 11

BE
BeroII
12:23 21.03.2017.

Nisu mi jasni prigovori ovih vozača koji su,sasvim korektno, prije "pisanja"zasluženih kazni , upozoreni da krše prometne propise. A nije ih prometno redarstvo niti bilo dužno upozoravati pošto tamo uredno postoje prometni znakovi koji ih upozoravaju da je parkiranje ii zaustavljanje ZABRANJENO. Zar oni ovakvim stupidnim objašnjenjima "kako tamo parkiraju 30 godina", misle postići to da i dalje onemogućavaju nesmetan promet, susjedima onemogućavaju ulaz- izlaz iz njihovih garaža, ugrožavaju sigurnost svih drugih susjeda jer ometaju pristup vozilima vatrogasaca, hitne pomoći i drugih hitnih službi? I na kraju cijelu tu priču pokušavaju "ispolitizirati" , konstruirajući nekakvu, samo njima znanu konstukciju o predizbornim obećanjima gradonačelnika. Strašno, pa zar oni misle kako se cijeli svijet vrti samo oko njih i upražnjavanja njihovih želja? Zar oni misle kako se sa ovim njihovim navodima slažu i drugi stanari u tim ulcama? Zar oni misle da se svi drugi građani grada Zagreba imaju gdje parkirati? Nemaju, budite sasvim sigurni da ima puno vlasnika automobila u Zagrebu koji imaju istih problema pa ih ne pokušavaju rješavati na ovakav stupidan način. I zato, budite sretni i zahvalni na "proteklih 30 godina" i ili pronađite neko zakonito rješenje vaših problema ili budite spremni svakodnevno plaćati kazne za prometne prekršaje.

Avatar istrebljivač
istrebljivač
09:51 22.03.2017.

Hrabraja-----harab raja ti si sigurno bosanac koji je sada hercegovac za koje smo u truloj državi plaćali samodoprinos za ljude iz siromašnih krajeva koji su dobili stanove i zemljišta (građevinska) ali niste dobili pravo da ne poštujete zakon i plačatee park plac. Ako želite svoje mjesto za parkiranje kupite ga.U Hong Kongu moraš prvo pokazati dokument da posjeduješ garažu ili parkirno mjesto.Možda si rođen u Zagrebu ali tvoji su iz zaostalih krajeva bivše komunjarske države koji su imali sve privilegije kao i sada.Vi ste kao vjetrokaz okrećete se uvijek u smjeru vjetra pa bio on i iz smjera istoka.

4M
4mazge
22:26 21.03.2017.

Za pi ša o sam...da kle mo je je!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije