Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZRAČNA LUKA ZAGREB

Jedini dućan s novinama zatvoren zbog radova

12.11.2014., Zagreb - Welcome shop u Zracnoj luci Zagreb prestao je radit i sada zaposlenici i putnici nemaju gdje kupiti novine.  Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
13.11.2014.
u 09:30

U "Welcome shopu" može se kupiti domaći i strani tisak, kao i ostali proizvodi karakteristični za prostore kioska

Strani i domaći tisak te ostali proizvodi karakteristični za prostore kioska s novinama, u Međunarodnoj se zračnoj luci Zagreb ne mogu kupiti već više od tjedan dana. "Welcome shop", koji se nalazi u neposrednoj blizini međunarodnog odlaska te domaćeg dolaska i odlaska, zatvoren je, kako kažu iz Zračne luke, zbog preuređivanja.

– Navika mi je nekako postala da u toj trgovini kupim novine kad se vratim s poslovnog puta. Provjerim što se događa kod nas prije nego krenem kući, da mogu raspravljati sa suprugom – sa smiješkom je objasnio Mislav Brkić, jedan od putnika avionom. Do kad će kiosk biti zatvoren, nisu točno znali reći ni u Zračnoj luci, ali obećali su da će se radovi privesti kraju u što kraćem roku.

– Povećavanje kvalitete usluge i primjena najboljih rješenja iz prakse jedan je od najvažnijih naših prioriteta, stoga je i u tijeku rekonstrukcija kioska s novinama u terminalu – objasnila je Lidija Capković Martinek, glasnogovornica Međunarodne zračne luke Zagreb. Osim samog kioska, putnici u zračnoj luci mogu kupovati i u Duty free Shopu, u kojem su dostupni parfumerijski i kozmetički proizvodi, suveniri, odjeća, nakit, modni dodaci, duhanski proizvodi, prehrambeni artikli te igračke, ali i u Bye Buy Shopu, gdje se prodaju suveniri, pojedini prehrambeni artikli, knjige i slični proizvodi. U Međunarodnu je zračnu luku Zagreb, podsjetimo, prije manje od mjesec dana, 17. listopada, stigao ovogodišnji dvomilijunti putnik, i to 15 dana ranije nego prošle godine.

>>Zračna luka Zagreb u kolovozu zabilježila rekordne rezultate

Komentara 2

MI
Milkica
11:13 13.11.2014.

Čovjek hoće kupiti novine, fućka mu se za ponudu duty freeja. Sjajna su mi ovakva "objašnjenja" onoga što nitko nije ni pitao. Dobra je glasnogovornica, magli ko velika.

NE
nepoznatinetko
12:35 13.11.2014.

Ionako su loši, smanjili ponudu nedavno, a na malom zagrebačkom aerodromu primaju samo kune i samo gotovinu, stranci koji su već promijenili novac mogu se slikati. Na većini aerodroma u EU može se platiti bar u dvije valute, a pogotovoo u zemljama koje nemaju eure (npr. London, Zurich), i karticom, samo ove monopoliste s aerodroma nije briga za to. Na ulazu na terminale još jedna logičnost samo našeg sustava, iako postoje velika klizna vrata, na njima stoji naljepnica sa zabranom prolaza, a putnici do terminala moraju kroz duty free, valjda kao pokušaj da se od njih izvuče koja last-minute kuna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije