Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslovni uspjeh

Izvoze zaprešićku čokoladu čak u Kinu, a gradska vlast ih ignorira

tvornica cokolade Nautilus (1)
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/8
14.03.2012.
u 12:00

U dvije godine stalno šire poslovno carstvo, otvaraju nova radna mjesta, pa čak i izvoze, ali ih gradonačelnik Turk (HDZ) ignorira

Gorak okus resecije žiteljima zagrebačke županije već dvije godine nastoji umanjiti bogatom paletom svojih slatkih proizvoda zaprešićka tvornica čokolade Nautilus. Proizvodnja personaliziranih i ekskluzivnih čokolada koju, bez trgovačkih posrednika, prodaju izravno kupcu, tvornici Nautilus u dvije godine unatoč nezavidnim gospodarskim prilikama, donijela je prepoznatljivost na tržištu, ali i stalno otvaranje radnih mjesta. Tajni recep uspjeha leži upravo u čokoladi, ali i upornosti 13 mladih žena koje drže proizvodnju na čelu s direktoricom Mihaelom Bartolin.

- Najviše radimo s tvrtkama kojima ručno izrađujemo čokoladne proizvode po želji. Bilo da je riječ o utisnutom logu tvrtke u čokoladu ili pak vlastitom proizvodu čiju repliku radiomo od čokolade različitih boja i okusa, pojašnjava direktorica Bartolin dok razgledavaom police na kojima su pohranjeni slatki uzorci utega (napravljenih za obrtnika koji servisira vage), vijaka (narudžbe mehaničara), kostiju izlivenih u bijeloj čokoladi (za liječnika)...

Slatko carstvo čokolade u zapadnom dijelu županije prepoznali su mnogi, ali ne i gradski oci Zaprešića.

- Unatoč činjenici da otvaramo radna mjesta i da smo rijetka novootvorena proizvodnja u ovim krajevima, gradska vlast nas sustavno ignorira. Naš je proizvod gotovo u cijelosti domaći, no očito da to zaprešićkoj vlasti ništa ne znači, komentira direktorica perspektivne tvornice kojoj je želja čokoladne proizvode predstavljati gostima Zaprešića i kao autentičan suvenir.

Ruku suradnje Nautilus je pružio poduzetnicima iz cijele Hrvatske, a u cilju zadržati hrvatsku izvornost. Ambalažu i sastojke za čokoladne praline, boje i sladila, sve nastoje pronaći kod kuće.

- Zašto se stidjeti vlastitog proizvoda, pa mi možemo napraviti sve jednako dobro kao i Talijani ili Francuzi, Zar nam doista treba sve iz Kine, ocjenjuju u tvornici Nautilus. A koliko su uspjeli u nakani svojedoči i prva narudžba proizvoda upravo za kinesko tržište.

U ovim hrvatskim slatkišima može naći izvorno ukomponiran u čokoladu domaći med od žira proizvođača iz Požege ili pak slatke smokve ili rogač iz Dalmacije. Gotovo svakog dana nastane neka nova čokoladna slastica u pogonu Nautilusa, a sve zahvaljujući mašti zaposlenica.

- Sve radimo sami, od proizvodnje do osmišljavanja ambalaže. Želimo da kupac ima povjerenje u naš proizvod, da točno zna kako nastaje i što se sve u njemu nalazi, pojašnjava direktorica Nautilusa najavljujući kako će za dva mjeseca ova uspješna poslovna priča postati bogatija za novu inicijativu otvaranjem čoko-bara u Zaprešiću.

Komentara 8

VI
Vito
07:08 15.03.2012.

Izvoze zaprešićku čokoladu čak u Kinu, a gradska vlast ih ignorira U dvije godine stalno šire poslovno carstvo, otvaraju nova radna mjesta, pa čak i izvoze, ali ih gradonačelnik Turk (HDZ) ignorira A što ste očekivali? Da ste u Zagrebubu ne biste imali mogućnosti izvoziti niti u kineske trgovine diljem Zagreba, prije plaćanja prireza gradonačelniku za otvaranje vratiju prostorije u kojoj biste htijeli uopće i poslovati... Ovako se hdz-ovca nije pitalaništa, ačokolada nije dovoljno unosan posao, ne mogu se nositi vreće novca iz nje paste tako pošteđeni \"državnih nameta\" lokalnih šerifa... No, nemojte se bojati \"izolacije\"... Pogotovo sad, kad ste došli u novine... neće proći niti dan, aveć će te imati hrpu pravednika inspektora koji će vam pronaći dlaku na glavi te vas kazniti... Kako se uopće usuđujete raditi izvan okvira politike državnih apartčika...

VI
Vito
07:13 15.03.2012.

bez trgovačkih posrednika, prodaju izravno kupcu Odu one na bubanj... Žalosno, ali kad vidišević vidi što i kako one posluju, gotove su... Prvo što ih može \"mlatnuti\" je - obvezatno plaćanje hrvatskoj gospodarskoj komori, azatim slijede ostali \"dušebrižnici\"... Ako nitkoitko drugi naći će se \"dobar susjed\" koji će se \"pobrinuti \" za smrad, buku, sve što smeta \"poštenim građanima\" kad mladi uspiju... No, to je nažalost, cijena pojavljivanja u ovakvim medijima...

LI
liliZG
12:51 14.03.2012.

uspjet ćete vi i sami, najbolje da vam se ne pretljaju u posao, jer kad se političar počne petljati u posao obično to završava uskokom....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije