Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcija čišćenja

Iz maksimirskog jezera izvukli panjeve, dijelove bicikla...

hrvoje prćić,dvina meler,maksimir,ronioci (1)
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
20.05.2012.
u 16:27

Predmete je izvuklo 17 ronioca kluba Roniti se mora, a glavni pokrovitelj akcije je Klub volontera INA-e

Plastične ambalaže, metalne konstrukcije, ostaci starog bicikla, stari panjevi... sve je to izvuklo 17 ronioca kluba Roniti se mora iz 5. maksimirskog jezera u subotu u sklopu akcije čišćenja. Pokrenuo ju je National Geographic Hrvatska te Park Maksimir, a glavni pokrovitelj akcije je Klub volontera INA-e.

- Klub je osnovan prošle godine u rujnu i dosad smo imali nekoliko akcija. Svi članovi odreda su zaposlenici INA-e, a INA klub volontera do kraja godine ima u planu još nekoliko akcija širom Hrvatske – rekla je Marija Ivana Kos iz sektora za korporativne komunikacije INA-e. Osim što su čistili dno jezera, volonteri i građani koji su došli pomoći, njih sveukupno tristotinjak, čistili su i okolinu jezera, a potom su posadili cvijeće, u čemu su im pomogla i djeca, polaznici Hrvatskog – sportskog ribolovnog društva, koje su djelatnici parka Maksimir čitav dan educirali na temu vode. Osim toga, ronioci iz kluba Roniti se mora rekonstruirali su i kameni dio obale, tako što su sav šljunak, koji se osipao, vratili na mjesto. Akciji se priključio i časopis National Geographic Hrvatska, a pomogla je i njegova ambasadorica Dvina Meler.

- Došla sam kako bih pomogla u promicanju svijesti o očuvanju prirode – rekla je Dvina Meler, a glavni urednik National Geographica Hrvoje Prćić dodao je da su i morali opravdati naziv \'lepi beli Zagreb grad\', jer je to prestao biti.

- Moramo vratiti bjelinu gradu, a time dajemo primjer i za druge gradove Hrvatske kako se brinuti o prirodi – rekao je, naglasivši da je ovo već druga akcija čišćenja istog jezera u koju su uključeni.

Komentara 1

Avatar My Style
My Style
13:21 21.05.2012.

Pa dobro, Zagreb nije najcistiji grad koji sam posetio u zivotu ali je svakako jedan od cistijih gradova Evrope. Barem tu mislim na zelenilo,kosenje trave,praznjenje kontejnera, ciscenje ivicnjaka trotoara etc. Ali, da bi bio \"beli Zagreb grad\" moraju se urediti fasade u Donjem gradu koje ne da su sive nego su i crne poneke - Draskoviceva ulica je dosta ruinirana po tom pitanju i jedna je od ruznijih u samom centru ! Frankopanska takodje. Gornji grad je vec dosta druga prica i tu je mnogo bolje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije