Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera agram

Ivan Tolić dao ostavku u upravi Holdinga, ali ostaje direktor ZET-a

26.03.2009., Zagreb - Ivan Tolic, direktor ZET-a. Photo: Tatjana Tadic/Poslovni dnevnik/PIXSELL
Foto: Tatjana Tadić/PIXSELL
05.11.2014.
u 12:19

l Slobodan Ljubičić dao je ostavku kao šef uprave, ali ostao je direktor Gradske plinare - opskrba, Zagrebačke stanogradnje i u GSKG-u

Nakon predsjednika uprave Slobodana Ljubičića, ostavku je jučer dao i pritvoreni član uprave Zagrebačkog holdinga Ivan Tolić.

I on je, kao i njegov šef, ostavku dao samo na članstvo u upravi Holdinga, a i dalje će biti direktor ZET-a. No, problema u donošenju odluka u Holdingu ne bi smjelo biti bez obzira na njihove ostavke.

Predsjednik NO-a?

Kao što je Tolić ostao u ZET-u, Slobodan Ljubičić ostao je direktor Gradske plinare-opskrba, Zagrebačke stanogradnje i jedan od direktora GSKG-a.

On je izričito naglasio da otkaz u Holdingu ne daje, a u kakvom će daljnjem radnom odnosu biti još se ne zna. Čak se, u njegovom užem krugu, navodno rodila ideja da postane predsjednik Nadzornog odbora (NO) s obzirom na to da NO nema predsjednika i vodi ga zamjenica predsjednika, pročelnica za zdravstvo Mirna Šitum.

Foto: Žarko Bašić/Pixsell

Foto: Žarko Bašić/Pixsell

A upravo bi u ruke M. Šitum trebale pripasti ključne ovlasti i u funkcioniranju Skupštine društva. Iako su se stvorile dvojbe da je Holding obezglavljen jer nema gradonačelnika Milana Bandića koji je, uz zamjenicu Sandru Švaljek i pročelnika za financije Slavka Kojića skupština društva, te da nema tko potpisivati odluke, naš izvor s Visokog trgovačkog suda tvrdi nam da zakoni Holdingu predviđaju besprijekorno funkcioniranje.

Preuzela Daniela Franić

– Član društva je Grad Zagreb kojeg predstavljaju njih troje. Nigdje ne piše da svi troje moraju biti prisutni pri odlučivanju. Jedino moraju biti jednoglasni. Što se tiče potpisivanja njihovih zaključaka, tu su tri izbora: mogu između sebe odrediti predsjedavajućeg, predsjedavajuća može biti M. Šitum kao zamjenica predsjednika NO-a ili mogu imati javnog bilježnika koji će ovjeriti njihove zaključke – objasnio je naš sudski izvor koji najbolje rješenje vidi u kombinaciji zadnje dvije mogućnosti – da Skupštinom predsjeda M. Šitum uz prisustvo javnog bilježnika.

Komentara 3

DU
Deleted user
14:43 05.11.2014.

Što ima novo - Sabor, Vlada, Gradsko Poglavarstvo, ministarstva, uprave, agencije, zavodi, vijeća, komisije - sve, sve je prepuno osumnjičenih, osuđivanih, korumpiranih, gramzivih, nestručnih....strava. Ako ima finu odjeću, fine torbe i cipele, dobar automobil....sigurno je političar iz kruga gore navedenihenih ili, ili pjevač-ica

DA
darwil
19:49 05.11.2014.

To je sve samo mali dio nepotizma , u Gradu i Holdingu a posebno u onom smješnom uredu za hitne intervencije dinastije zaposlenih sve po rođo,ruka ruku mije,uzmi ga da se smije,i čudnih plemenskih da ne kažem političkih uvjerenja, jer to je sve smješno za normalne zemlje.

Avatar skynet
skynet
14:14 05.11.2014.

Sve je to farsa u služni zabavljanja javnosti dok se one stvarne igre muljaže odvijaju daleko od očiju iste i u kojoj svi akteri imaju putra na glavi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije