Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za resnik

Istočni dio Zagreba ima novu, produljenu liniju ZET-a 225

Bus Resnik ZET
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/3
14.04.2014.
u 09:03

Za produljenje autobusne linije Sesvete - Kozari bok, koja će sad ulaziti u Resnik, izborili se mještani Resničkoga gaja, koji su preusmjerenjem linije 214 ostali bez veze s većim naseljem kojem gravitiraju, pa su morali ići preko željezničke pruge

Istočni dio Zagreba od jutros ima novu autobusnu liniju ZET-a. Radi se o izmijenjenoj trasi linije 225 Sesvete – Kozari bok, koja odsad prometuje od Sesveta preko Resnika do Kozari boka, ulazeći u sam Resnik.

Pri svečanosti pokretanja nove linije, koja najviše znači mještanima Resničkoga gaja, bio je i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, pohvalivši inicijativu mještana što su se izborili za svoj autobus.

– Oko Božića smo pokrenuli inicijativu za produljene ove linije, nakon što je preusmjerena autobusna linija 214, čime je Resnički gaj ostao nepovezan s Resnikom, kamo nam djeca idu u vrtić i školu, odrasli liječniku i u crkvu... – objasnila je mještanka Snježana, radosna što od danas ponovno mogu autobusom do Resnika, a ne kao ovih mjeseci, preko 6 kolosijeka željezničke pruge, što je bilo i zabranjeno i opasno.

– Ništa posebno, problem je napravilo Vijeće gradske četvrti Peščenica, koje je tražilo ukidanje autobusne linije 214, što smo sad ovom linijom ispravili. Ja sam intervenirao i reagirao, hvala Bogu da su ljudi dobili ovu liniju, a radit ćemo i na tome da je dobiju i nedjeljom – kazao je Bandić.

>>Ispunili obećanje – u Jelkovcu nove autobusne linije 281 i 282. Kad će direktna do Kolodvora?

Foto: Jurica Galoić/Pixsell

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije