Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog kršenja zakona

Inspektori traže zabranu rada Udruge koja vodi klub H2O

h2o
Zarko Basić/PIXSELL
02.02.2012.
u 08:00

Glavna inspektorica Vrbanić priznaje da je inspektorat zabilježio veću učestalost obavljanja gospodarske djelatnosti u poslovnim prostorima udruga

Nadležni će ipak pronaći načina stati na kraj izigravanju zakona prenošenjem vlasništva s pravne osobe na udrugu kakvim se poslužio noćni klub H2O u središtu Zagreba, ne bi li se bez plaćanja obveznih davanja državi, bavio ugostiteljskom djelatnošću.

Naime, nakon što su inspekcije iznova zabranile rad H2O kluba ovog vikenda, nadležnim tijelima, u prvom redu Gradskom uredu za opću upravu i županijskom državnom odvjetniku proslijedit će se i zahtjev za zabranu djelovanja udruge u čijem je vlasništvu ovo okupljalište u Runjaninovoj ulici, a s obzirom na učestalo nezakonito obavljanje ugostiteljske djelatnosti.

U H2O noćnom klubu, kojemu je na otvorenju prošle godine za kuma proglašen izvršni direktor Dinama Zdravko Mamić, inspektori su zatekli kako Udruga koja ga vodi poslužuje alkoholna pića, a nije imala istaknut cjenik te nije izdavala račun. Inspektori su zapečatili i zatečeno alkoholno piće te obavili nadzor nad šestoricom radnika, za koje se tek treba utvrdili jesu li radili uredno prijavljeni ili je zakon kršen zbog rada na crno.

Runjaninova 3 je očito postala stalna adresa za posjete inspektora, jer je tamo zatečena također ovog vikenda i Udruga građana „Klub mladih za promicanje kulture i osmišljavanje slobodnog vremena“,  u obavljanju nedopuštene ugostiteljske djelatnosti zbog čega su također dobili zabranu rada.

– Za sada nemamo ovlast zapečatiti poslovni prostor udruge koja protuzakonito obavlja ugostiteljsku djelatnost iz razloga što smo dužni ostaviti mogućnost obavljanja temeljne djelatnosti udruge, instrument izvršenja rješenja provodimo na drugi pogodan način – izricanjem novčane kazne – pojasnila je Božena Vrbanić, glavna inspektorica.

Ujedno Vrbanić priznaje da je inspektorat zabilježio veću učestalost obavljanja gospodarske djelatnosti u poslovnim prostorima udruga. 

No, za veću učinkovitost suzbijanja ove novije pojave u domaćem ugostiteljstvu prelamaju se ingerencije nekoliko ministarstava, što očito vješti u izbjegavanju zakona na terenu jako dobro znaju i zlorabe.

Komentara 16

Avatar Grunf
Grunf
08:51 02.02.2012.

ma to su sve pošteni poduzetnici s prljavim novcem, a država ih tlači i neda im raditi a oni zapošljavaju radnke

BA
babica5
09:34 02.02.2012.

Treba pitati Šakija(kad bude trijezan) jeli namjerno ostavio prostora Mamičevim udrugama ili je to ipak bilo slučajno? Ja bi reko da je namjerno da se može crna lova okretati i to 20 godina.

SW
swimm
08:11 02.02.2012.

neka,neka...plati pa radi lako je biti poduzetnik preko tuđe grbe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije