Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na sleme, na sleme...

Imamo odlične vijesti: Puntijarka i vidikovac otvaraju vrata posjetiteljima, uredili su ih nakon nevremena

Zagreb: Medvednica  u ljetno vrijeme mjesto je za bijeg od vrućina i sparina
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/2
10.08.2023.
u 09:34

Omiljena mjesta izletnika i turista sanirala su veliku štetu od nevremena, a posjetitelji do njih mogu stići i sljemenskom žičarom, koja je također u funkciji

Svoja će vrata na Veliku Gospu sljedećeg utorka otvoriti kultno mjesto i nezaobilazna stanica brojnih planinara i izletnika. Planinarski dom Puntijarka razveselio je posjetitelje objavom na Facebookom u kojoj je najavio ponovno otvaranje vrata. Nevrijeme im je prouzročilo poplavu, potrgalo krov i porušilo brojna stabla, ali sada je šteta sanirana, a Puntijarka je odjenula i novo ruho.

Fotografijom novog crvenog krova pohvalili su se na svojim stranicama. Neki posjetitelji našalili su se da će, s obzirom na to koliko se sjaji novi krov, sada i manje iskusni posjetitelji Zagrebačke gore moći pronaći planinarski dom. Radovi na uklanjanju posljedica nevremena u punom su zamahu i na obližnjem vidikovcu u sklopu sljemenskog tornja.

– Majstora nema ni za lijek, ali to nas nije obeshrabrilo. Već nekoliko dana nakon nevremena unutarnji prostori bili su nam u funkciji, a sada čistimo i gornju terasu. Vjerujemo kako će do vikenda sve biti potpuno spremno za posjetitelje, kojih već i sad ima. Naravno, svi su dobrodošli – govori nam gospodin Darko Sobota iz sljemenskog vidikovca.

Zagreb: Medvednica  u ljetno vrijeme mjesto je za bijeg od vrućina i sparina
1/39

Pritom ističe kako im je strahovito nevrijeme zadalo muke jer su ostali bez 180 kvadrata krova i 40 kvadrata tende. Vjetar je bio toliko snažan da je čupao i konstrukcijske dijelove krova te je izbio zatvorene prozore i vrata. Ipak, već sad je situacija puno bolja, a na ruku sljemenskim ugostiteljima ide i vremenska prognoza koja za sljedećih desetak dana najavljuje sunčano i toplo vrijeme, idealno za izlet u prirodu.

POVEZANI ČLANCI:

Do vrha Medvednice može se i žičarom, koja nesmetano vozi. Ipak, nadležni upozoravaju da je i dalje velik broj porušenih stabala i odlomljenih grana, koje će se uklanjati do jeseni pa prilikom šetnje u prirodi treba biti iznimno oprezan. Podsjetimo, gradska uprava izvijestila je kako je orkanski vjetar u metropoli srušio 2700 stabala.

Najavili su kako će uklanjanje potrajati do rujna, a potom će drvo dijeliti za ogrjev građanima, dok će, kako bi nadomjestili gubitke, posaditi dodatnih 5400 stabala.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije