Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Univerzijada

Ima 74 i volontirat će na Igrama: Pa uz studente ću se pomladiti!

04.07.2016., Rijeka - Antun Mavrovic (74), najstariji volonter na Europskim sveucilisnim igrama koje se odrzavaju ovog srpnja u Rijeci i Zagrebu. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
05.07.2016.
u 13:47

Jedni će pomažući na europskom sveučilišnom natjecanju provesti praznike, druge je privukla nostalgija za atmosferom iz 1987.

Gabrijela Tušek, Ema Đurić, Davor Duk i Antun Mavrović. Učenica, studentica, ekonomist i umirovljenik. Mlađi i stariji. Neki s kopna, neki s mora. Različiti ljudi kojima je zajedničko to da će od 12. do 25. srpnja biti dio tima od 1500 volontera na Europskim sveučilišnim igrama u Zagrebu i Rijeci.

Zna nekoliko jezika

– Mirovinu treba dobro iskoristiti, a ne se ulijeniti – odlučno poručuje Antun Mavrović, najstariji među njima. Ovaj 74-godišnjak iz Rijeke cijeli je život proveo na moru kao pomorac. Zna nekoliko jezika pa je zaključio da bi mogao pomoći, uključio se u projekt te će dva tjedna u srpnju raditi na infopultu.

– Ma što bih bio prestar, taman je to, a još ću se i pomladiti uz sve studente oko sebe – zaključuje Mavrović. A da godine nisu važne, smatra i jedna od najmlađih volonterki, 17-godišnja Gabrijela Tušek.

 – Nisam premlada, Sveučilišne igre odlične su i za srednjoškolce – kaže učenica zagrebačke IV. gimnazije koja će raditi u uredu za međunarodne odnose, a na volontiranje gleda kao na odličan način za provođenje praznika. Roditelji su joj puno govorili o Univerzijadi ‘87. te se nada da će joj biti zabavno kao i njima tada.

Na odličnu zabavu, druženje i sportske aktivnosti računaju, čini se, mnogi, pa su tako organizatori primili više od 2500 prijava za volontiranje. U tim ih je ušlo 1500, a glavni je uvjet bila motivacija. Većinom je ipak riječ o studentima, među kojima je i Ema Đurić.

– Već 12 godina volontiram na raznim događanjima. Neopisiv je osjećaj sudjelovati u realizaciji ovakvih projekata. Brzo se “navučeš”, uvijek se upozna puno novih ljudi, sklope se prijateljstva... – govori 23-godišnja studentica Filozofskog fakulteta. A na Igrama volontira i jedan student Ekonomskog fakulteta. Doduše, bivši. Zagrepčanin Davor Duk fakultet je, naime, završio prije 29 godina, a pred diplomom je bio 1987., kada se održavala legendarna Univerzijada.

Nigerijski nogometaši

– Tada sam bio volonter i bilo je to nezaboravno iskustvo. Odlučio sam se stoga osloboditi svih obaveza i ove godine kada traju Igre te ponovno volontirati. Motivacija mi je nostalgija i nadam se da će se ponoviti atmosfera iz ‘87. – govori Davor Duk koji je kao 25-godišnjak bio domaćin nigerijske nogometne reprezentacije, a prijateljstva koja je tada sklopio pomogla su mu kasnije da proputuje cijeli svijet. •

Komentara 1

RA
raikonen
14:36 05.07.2016.

Ponesi defibrilator

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije