Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dubrava

HŽ napokon postavlja rampu na prijelaz u Osječkoj u Dubravi

vlak, pruga, policija, željeznički prijelaz portal (1)
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
09.04.2015.
u 14:00

Radovi na ugradnji rampe započet će u subotu, 11. travnja, u 7 sati ujutro, a trajat će do ponedjeljka 13. travnja u 13 sati

Prijelaz preko željezničke pruge u Osječkoj ulici u Dubravi preko nadolazećeg vikenda napokon će uz svjetlosnu i zvučnu signalizaciju dobiti i polubranike, odnosno fizičku prepreku koja će povećati sigurnost. Naime, na prijelazu se već dogodilo nekoliko teških prometnih nesreća jer ga koriste brojni stanovnici Donje Dubrave i Žitnjaka kao vezu prema središtu Dubrave i centru grada. 

– Radovi na ugradnji rampe započet će u subotu, 11. travnja, u 7 sati ujutro, a trajat će do ponedjeljka 13. travnja u 13 sati – kazala je Martina Elizabeta Lovrić iz HŽ Infrastrukture. Dodala je da će zbog radova cestovni prijelaz biti zatvoren pa pozivaju građane da u tom periodu koriste alternativne pravce, kao što su podvožnjaci u Čulinečkoj ulici i u Ulici Donje Svetice.

– Putnici putničkih vlakova neće imati poteškoća na putovanju, osim što zbog smanjenih brzina vlakova mogu bilježiti kašnjenja u voznome redu. Ujedno molimo sve stanovnike gradske četvrti uz taj željezničko-cestovni prijelaz za razumijevanje i strpljenje – istaknula je Lovrić. Pojasnila je da će prijelaz nakon radova od sljedećeg tjedna osim svjetlosno-zvučnom signalizacijom i mimoilaznim ogradama za pješake biti osiguran i polubranicima.

Naime, taj oblik osiguranja najviši je stupanj osiguranja križanja ceste i željezničke pruge u razini i trebao bi omogućiti sigurniji prelazak pješaka i automobila na tome vrlo frekventnom prijelazu.

– Apeliramo na vozače i pješake da poštuju prometnu signalizaciju na prijelazu jer samo tako mogu smanjiti razinu opasnosti prilikom prelaženja pruge. Naime, o tome da ni polubranici ponekad nisu dovoljna zaštita za nesavjesne vozače, svjedoči i podatak da je u 2014. na hrvatskim prugama polomljeno 469 polubranika, čime su ugroženi životi, a HŽ Infrastrukturi nanesena je materijalna šteta. Polubranike su polomili nesavjesni vozači u pokušaju vožnje „slaloma“ između spuštenih polubranika – ispričala je Lovrić. 

Studija osiguranja prijelaza još od 2010. stoji u ladici

Nove ograde i signalizacija u Osječkoj ulici

Komentara 3

BL
blinkdino
06:35 10.04.2015.

napokon a i taj prijelaz je uzasan. znam cekat po 20 minuta da produ dva vlaka to bi se trebalo nekako rijesit ljufi gube dosta vremena kad recimo idu na posao.

Avatar bradaZG
bradaZG
09:43 10.04.2015.

Aleluja!!! Konačno smo i to doživjeli!

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
20:17 10.04.2015.

da li je tako teško napraviti pothodnike od glavnog kolodvora do bivšeg trga republike? u minhenu postoji uz podzemnu mreža pothodnika, slična relacija kao u zg.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije