Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I TATA JE U POLITICI

Hrvoje Pernar: Na bavljenje politikom potaknuo me sin

Hrvoje Pernar
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/6
11.06.2017.
u 11:18

Otac saborskoga zastupnika postao je vijećnik Živog zida u GČ Trešnjevka - sjever. Priliku će, kaže, iskoristiti da bi poboljšao četvrt

Svaki dan prelazi željezničku prugu u svom kvartu. I to najčešće biciklom. Stoga je Hrvoje Pernar dobro upoznat sa zapuštenim prijelazom od Magazinske prema Ulici Republike Austrije, kojim svakodnevno prođe nekoliko tisuća Zagrepčana, većinom Trešnjevčana.

Prilaz je gotovo nikakav, rampe nema, pa bicikl mora nositi preko pruge kako bi njime nastavio na posao u Vinogradskoj. Poticanje uređenja tog prijelaza jedna je od stvari za koje će se zalagati sad kad je ušao u vijeće Gradske četvrti Trešnjevka – sjever.

Inspektor u ministarstvu

Otac Ivana Pernara politikom se počeo baviti tek prije nekoliko godina, a potaknuo ga je upravo sin. Do tada je razvijao svoju struku, u kojoj radi 37 godina. Trenutačno je viši građevinski inspektor u Ministarstvu graditeljstva, a bio je angažiran na održavanju stambenih zgrada, radio je kao šef na raznim gradilištima u Hrvatskoj, ali i Rusiji, Libiji, Iranu, na Kosovu... Sad je odlučio učiniti nešto za svoju zajednicu, i to na lokalnoj razini – u gradskoj četvrti.

– Živim u Novotnijevoj ulici od 1983., sin Ivan ovdje je odrastao, a kad su se on i njegova sestra Lucija odselili, u stanu smo ostali supruga Ljiljana, doktorica opće prakse, i ja – priča Hrvoje Pernar dodajući da se na Trešnjevci i rodio – u Pruginoj ulici nedaleko od tvornice Končar.

Prošao iz drugog pokušaja

Trudit će se, dodaje, poboljšati male stvari, probleme koji muče njegove susjede.

– Nastojat ću sve saslušati i pokušati riješiti ono što ih “žulja” – kaže Hrvoje Pernar, koji je jedini član Vijeća GČ iz Živog zida, no dobili su i po jednog vijećnika, ističe, u susjednoj Trešnjevci – jug, Novom Zagrebu – istok i zapad, Sesvetama, Podsusedu – Vrapče, a u Stenjevcu je u vijeće ušao njegov sin.

– No, on će svoje mjesto prepustiti drugima – kaže Hrvoje Pernar, koji je u mjesnu samoupravu ušao iz drugog pokušaja. Na prošlim je lokalnim izborima bio nositelj liste za MO Samoborček, no nije prošao prag. Sada će, kaže, iskoristiti priliku i primijeniti svoje iskustvo kako bi poboljšao Trešnjevku.

 

Komentara 27

KO
komunikolog
12:25 11.06.2017.

Zašto se nisam iznenadio da tata radi u Ministarstvu?

AL
alf
11:28 11.06.2017.

Sada ce I on sigurno ide da zastiti one koji trebaju napustiti tudje stanove jer nece da placaju najamninu.

RI
rijecanin84
11:34 11.06.2017.

Kakav sin, takav otac...seljo beljo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije