Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVO PODRHTAVANJE TLA

Hrvati 'srušili' EMSC, stiglo pregršt prijava o potresu: 'Strašna tutnjava, a onda je zatreslo'

EMSC
EMSC
08.03.2024.
u 21:19

U večernjim satima petka, oko 20:45, Zagreb je pogodio novi potres, i to jačine 2,4 po Richteru.

Nakon još jednog potresa u Zagrebu Hrvati su reakcijama "zatrpali" aplikaciju EMSC-a. Naime, u večernjim satima petka, oko 20:45, Zagreb je pogodio novi potres, i to jačine 2,4 po Richteru. 

Iako u prvim trenucima nije bila poznata sama magnituda, na aplikaciji EMSC-a u roku od 10-ak minuta javilo se više desetaka uznemirenih građana. Ta brojka konstantno raste, a u trenutku pisanja ovoga teksta, svega pola sata nakon informacije o potresu, na aplikaciju EMSC-a pristiglo je gotovo 1330 komentara.

"Dobro zatutnja i zatrese", Jaki tutanj i trešnja", "Intenzivno i kratko", "Grmljavina ispod kuće kao da se zemlja razlama, a onda drmanje", "Prilično jako, zaredali se...", "Markuševec - jak udarac, zatreslo je", "Strašna tutnjava iz dubine zemlje, a potom zatreslo. Zastrašujuće", "Osjetilo se pošteno", "Gračani - bome je jako zatreslo. Sjetila sam na garnituri i baš se dobro osjetilo", samo su neki od komentara. 

Inače, o potresu se naknadno oglasila i hrvatska Seizmološka služba, koja tvrdi da je potres bio jači nego što je to prvotno izvijestio EMSC. "U 20 sati i 45 minuta seizmografi su zabilježili slab potres u Zagrebu kod Markuševca, magnituda je iznosila 2.7 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III-IV stupnja EMS", izvijestili su.

VEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, ovo je četvrti potres koji je pogodio Zagreb od jučer, kada su se brojni građani probudili usred noći zbog dvije uzastopne trešnje. Još jedno, slabije podrhtavanje zabilježeno je i u četvrtak poslijepodne, a epicentar svih zabilježenih potresa bio je na sjeveru grada.

GALERIJA Noćni marš 2024. godine

EMSC
1/27
Ključne riječi

Komentara 21

CR
CroViper
22:13 08.03.2024.

Dok zabrinuti građani imaju vremena nekoga zvati i obavještavati da se malo "ljulja", sve je u redu...

OK
Okrad11
06:44 09.03.2024.

Kakve koristi od karte koju ste prikazali na kojoj je cijeli Zagreb istočkan. Zašto ne stavite samo jednu oznaku odnosno gdje je epicentar potresa? Ovo je samo kopiranje... kao i ono: "Jeste li ga osjetili".

MK
MKinkognito60
22:33 08.03.2024.

Nema razloga za brigu, to su najavljene tektonske promjene aktivista možemo, još moramo pričkati koliko su loše ili dobre.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije