Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svaki tjedan detalj jedan

Holding ih se rješava: Spajaju se Veletržnica i Robni terminali

Veletržnica i Robni terminali
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
29.04.2014.
u 12:45

Veletržnica i Tržnica ujedinjene su 2007., a sad se opet planira razdvajanje te potom povezivanje s Terminalima, kažu iz Tržnica. Nova tvrtka pod upravljanje bi dobila i zemljišta Gredelj i Zagrepčanku, no gradski SDP protivi se toj promjeni.

Uz prodaju tvrtke Zagreb plakat, koja je već počela, i odmarališta Veli Jože u Savudriji, Zagrebački holding planira ubrzo krenuti i u prodaju izdavačke kuće AGM.

Istodobno uprava razmišlja o još jednoj reorganizaciji, da Veletržnicu izdvoji iz Tržnica Zagreb i ujedini s tvrtkom Robni terminali.

– Veletržnica i Tržnica ujedinjene su u jednu tvrtku tek nakon što su obje došle pod Holding 2007. godine i u postupku je njihovo ponovno razdvajanje. Nakon toga, razmišlja se da se spoje s Terminalima, a pod upravljanje bi dobili i zemljišta Zagrepčanke i Gredelja – kazao je Ivica Blažević iz Tržnica.

Prema nedavnoj odluci uprave Holdinga, njihov posao treba prepustiti slobodnom tržištu jer je Holding osnovan za obavljanje komunalnih, a ne tržišnih djelatnosti. I dok u Holdingu tvrde da na taj način žele provesti plan restrukturiranja i staviti tvrtke na stabilne noge, takvoj odluci protive se zastupnici SDP-a.

– Na svaku sjednicu Skupštine kapne nam po jedan prijedlog o važnim promjenama unutar tvrtke, a uprava se svaki put poziva na plan restrukturiranja, koji nam ne žele pokazati – kazao je Davor Bernardić, šef stranke. Dodao je da se odluke donose a da se i ne zna krajnji cilj, koji lako može biti i privatizacija.

Komentara 6

DU
Deleted user
18:37 29.04.2014.

Zoološki vrt treba pripojiti ZET-u.

2X
2Xgeneral
08:38 30.04.2014.

Stabilne noge majstora matana Kikaša i Banbinja dovelo do duga grada od 10 milijardi!!! Sada preljevanje iz šupljeg u prazno, jer dok se "dela" ima i kala - malo kapne sa strane a dosta toga se i pogubi kod razno raznih selidbi i uređenja a nešto i zametne!!!

Avatar comandante
comandante
09:48 30.04.2014.

Banditic spojio sve u Holding pa sada rastura, bože banana džave!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije