Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
provjerite uvjete

Holding do svibnja subotom besplatno dijeli kompost: Svatko ima pravo na jedan kubik

Zagreb: Renato Petek održao konferenciju za medije o odvozu biootpada i kompostani Prudinec
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/2
16.04.2023.
u 10:37

Gotovi kompost se koristi kao visokovrijedno organsko gnojivo ili poboljšivač tla u u poljoprivredi, vrtlarstvu i sadnji. Kompost se miješa sa zemljom, pjeskom i tresetom te se proizvode različiti supstrati i mješavine koje se koriste za sadnju bilja.

Zagrebački holding s dolaskom proljeća ponovno organizira akciju podjele komposta u rinfuzi za građane Zagreba. Do 13. svibnja, subotom u vremenu od 7 do 14 sati, kompost će se moći besplatno preuzeti na kompostani Jakuševec, na adresi Sajmišna cesta 12.

Svi zainteresirani mogu preuzeti količine za osobnu upotrebu, odnosno 1 m3 po članu domaćinstva, za što je potrebno predočiti račun Zagrebačkog holdinga te osigurati odgovarajuću ambalažu (vreće, prikolicu i slično).

- Građani će prilikom preuzimanja komposta potpisati Izjavu kako se zaprimljeni kompost neće dalje preprodavati ili komercijalizirati na bilo koji način - poručuju iz Holdinga. Inače, kapacitet zagrebačke kompostane na Jakuševcu je 32 tisuće tone godišnje, od čega se na kućni i bio-otpad odnosi 15 tisuća tona, toliko je i za zeleni otpad, a ostali otpad, primjerice s tržnica, iznosi 2 tisuće tona.

Podsjetimo, gotovi kompost se koristi kao visokovrijedno organsko gnojivo ili poboljšivač tla u u poljoprivredi, vrtlarstvu i sadnji. Kompost se miješa sa zemljom, pjeskom i tresetom te se proizvode različiti supstrati i mješavine koje se koriste za sadnju bilja.

>> VIDEO: Pogledajte snimku sudara na A3: Vozač se zaletio u kolonu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije