Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SNAĐI SE, DRUŽE

FOTO Hit dana: Dvojac u centru Zagreba nije mogao naći slobodan stol pa odlučili - donijeti svoj

Zagreb: Kad ne možeš rezervirati stol dođji sa svojim!
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/8
31.12.2023.
u 15:47

Stolu su dodali i stolnjak i cvijeće, a njihov inovativni pristup privukao je pažnju prolaznika, pa čak i televizijskih kamera.

Uoči dočeka Nove godine, na Silvestrovo, gužve u centru Zagreba dosegle su vrhunac, a dobivanje stola na popularnim lokacijama postalo je prava nemoguća misija za mnoge posjetitelje. Međutim, dvojica kreativnih pojedinaca odlučila su se na inovativno rješenje - donijeli su vlastiti stol kako bi osigurali svoje mjesto za oproštaj od 2023. godine na otvorenom.

Dok su se ostali posjetitelji Zagreba mučili s pronalaženjem slobodnih stolova i čekali svoju priliku, ova dvojica muškaraca, koje su u "akciji" uhvatili fotografi agencije Pixsell, demonstrirala su kako u praksi izgleda uzrečica "snađi se, druže".

Na fotografijama se može vidjeti kako su postavili vlastiti stol usred gužve, sjedili su za njim i s čašicom u ruci nazdravljali nadolazećoj godini. Stolu su dodali i stolnjak i cvijeće, a njihov inovativni pristup privukao je pažnju prolaznika, pa čak i televizijskih kamera.

Inače, nisu se samo u Zagrebu okupili građani na otvorenom kako bi ispratili staru godinu. To su, naime, činili i u brojnim mjestima na Kvarneru i Gorskom kotaru. Najstariji i najpoznatiji ispraćaj stare godine u podne, onaj u Fužinama, održan je po kiši i uz neuobičajeno visoku temperaturu zraka za ovo doba godine. Tisuće Fužinaca i gostiju ispunilo je prostor u središtu mjesta pokraj brane.

VEZANI ČLANCI:

Ponuđena im je gastronomska ponuda poput kobasica i kupusa, fritula i palačinki te kuhanog vina, ali i domaći proizvodi goranskih OPG-ova, sir, med, sirupi i likeri, fritule i palačinke. Nastupali su grupe Vigor i Insula, a iz Laponije se videopozivom u Fužine javio Djed BožićnjakIspraćaj u podne u Fužinama se organizira već 23 godine.

I u Kastvu je priređeno već tradicionalno "Zadnje polne va Kastve". Program je na kastavskoj Fortici počeo u 10 sati, nastupima Daniela Benija, Maura Staraja, benda Kožne jakne, Reaktiva banda, Sakraboyski band i Trija Vox uz bogatu gastronomsku ponudu. Sav prihod od manifestacije namijenjen je za humanitarne svrhe, odnosno za pomoć najpotrebitijim obiteljima u Kastvu. U podne je čestitku za novu 2024. godinu uputio gradonačelnik Kastva Matej Mostarac.

Doček nove godine u podne 31. prosinca priređen je i u Rijeci, na plaži pokraj stadiona Kantrida, poznatoj kao "Morski prasac" po imenu tamošnjeg ugostiteljskog objekta. Okupilo se više stotina Riječana, a za glazbu su bili zaduženi bend Pachamama Street Connection i DJ Grga. Ispraćaji stare ili rani dočeci nove godine organizirani su i u Opatiji, na plaži Tomaševac, te na Krku, gdje se u Klimnu u moru okupalo više desetaka ljudi.

VIDEO Tomislav Tomašević zaplesao na Cvjetnom trgu uz dječji doček Nove godine

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije