Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U IŠČEKIVANJU NOVE GODINE

FOTO Party je već krenuo: Pogledajte kako se slavi Silvestrovo diljem Hrvatske

Dječji doček Nove godine u Zadru
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
1/26
31.12.2023.
u 15:27

Proslave za Novu godinu već su počele diljem Hrvatske

Novu godinu brojni će hrvatski građani dočekati na glavnim gradskim trgovima, gdje će ih zabavljati poznata imena domaće glazbene scene, a većina gradova, izuzev Splita, ulazak u 2024. obilježit će konfetima ili raznim svjetlosnim efektima umjesto vatrometa. Doček na zagrebačkom Trgu bana Jelačića počinje u 19 sati, a uz hrvatske predstavnike na Eurosongu, riječki Let 3, te Zagrebačku filharmoniju, nastupaju i Akademski zbor Filozofskog fakulteta Zagreb Concordia discors, brass kvartet Sestre, plesna skupina Hekipa i gosti iznenađenja. Na Fuliranju na Stossmayerovom trgu nastupit će splitska grupa TBF.

Ove je godine u glavnom gradu prvi put organiziran i podnevni doček Nove godine za djecu na Trgu Petra Preradovića. Novogodišnji program na splitskoj Rivi otvorit će sinjski reper Grše, nakon njega na scenu stupa Doris Dragović, dok će Kuzma i Shaka Zulu biti zaduženi za svirku do ranih jutarnjih sati. Osim uživanja u glazbi i plesu s prvim minutama 2024. godine očekuje se veliki vatromet.

Novogodišnja zabava na riječkom Korzu počinje nastupom benda Grooversi u 22 sata, a Riječane će u Novu godinu uvesti Gibonni koncertom u 23 sata. Zabava se potom nastavlja uz program DJ-a Voljena Korića. Osječani će se za Silvestrovo, umjesto na središnjem Trgu Ante Starčevića, okupiti u povijesnoj gradskoj jezgri Tvrđi, u sklopu osječkog Adventa. Od 20 sati očekuje se nastup DJ-a iz Udruge "Volim gramofonske ploče", u 21 sat nastupit će tamburaški sastav Ravnica, dok je oko 22,30 sati predviđen početak koncerta Parnog Valjka.

U Puli će u novogodišnjoj noći nastupiti Indira “Forza“, nekadašnja pjevačica dance grupe Colonia. Uz svoje hitove Indira će publici na Forumu priuštiti glazbeno-plesni spektakl uz obrade pjesama grupa poput Bijelog Dugmeta, Crvene Jabuke i stranih izvođača. Na trgu Portarata od 23 sata koncert će održati splitski reper Vojko V.

POVEZANI ČLANCI:

Zadrani će 2024.godinu dočekati uz Joleta i grupu Bolero. Središnji dio proslave na glavnoj adventskoj pozornici na Trgu Petra Zoranića počinje u 23 sata. Dočeci Nove godine na otvorenom organiziraju se i u Biogradu na Moru, gdje će posjetitelje zabavljati Lidija Bačić, a na otoku Viru pjevat će Mladen Grdović.

Dubrovnik za novogodišnju noć priprema koncert Zdravka Čolića na Stradunu. U gradu se očekuje oko 30.000 gostiju, a za praćenje dočeka na Stradunu bit će uspostavljena četiri dodatna punkta s LED ekranima i ozvučenjem na širem području povijesne jezgre.

Karlovčane će na Šetalištu Franje Tuđmana u Novu godinu ispratiti grupe Begini i Učiteljice, koji će nastupati u glazbenom paviljonu oko kojega su postavljeni ugostiteljski i drugi štandovi.

Za razliku od novogodišnjih koncerata, Varaždin je poznat po Novogodišnjoj utrci koju organiziraju gradska Zajednica sportskih udruga i Atletski klub Sloboda. Riječ je o najdugovječnijoj varaždinskoj utrci koja je ujedno i jedna od rijetkih u svijetu sa startom u ponoć, na prijelazu iz stare u novu godinu. Start i cilj utrke bit će na središnjem gradskom Trgu kralja Tomislava, gdje će građane zabavljati Zodiac band.

Ukupno 48 hrvatskih gradova i općina Novu će godinu dočekati bez vatrometa, od kojeg su odustali zbog prevelike buke i radi zaštite okoliša. Umjesto toga, prve minute 2024.godine obilježit će se bacanjem konfeta, laserima ili sličnim svjetlosnim efektima.

Tisuće na ispraćaju stare godine na Kvarneru i Gorskom kotaru

Unatoč kišovitom vremenu, u brojnim mjestima na Kvarneru i Gorskom kotaru mnogo se građana u nedjelju okupilo na otvorenom kako bi u podne ispratili staru godinu. Najstariji i najpoznatiji ispraćaj stare godine u podne, onaj u Fužinama, održan je po kiši i uz neuobičajeno visoku temperaturu zraka za ovo doba godine. Tisuće Fužinaca i gostiju ispunilo je prostor u središtu mjesta pokraj brane.

Dječji doček Nove godine u Zadru
1/10

Ponuđena im je gastronomska ponuda poput kobasica i kupusa, fritula i palačinki te kuhanog vina, ali i domaći proizvodi goranskih OPG-ova, sir, med, sirupi i likeri, fritule i palačinke. Nastupali su grupe Vigor i Insula, a iz Laponije se videopozivom u Fužine javio Djed Božićnjak. Ispraćaj u podne u Fužinama se organizira već 23 godine.

I u Kastvu je priređeno već tradicionalno "Zadnje polne va Kastve". Program je na kastavskoj Fortici počeo u 10 sati, nastupima Daniela Benija, Maura Staraja, benda Kožne jakne, Reaktiva banda, Sakraboyski band i Trija Vox uz bogatu gastronomsku ponudu. Sav prihod od manifestacije namijenjen je za humanitarne svrhe, odnosno za pomoć najpotrebitijim obiteljima u Kastvu. U podne je čestitku za novu 2024. godinu uputio gradonačelnik Kastva Matej Mostarac.

Doček nove godine u podne 31. prosinca priređen je i u Rijeci, na plaži pokraj stadiona Kantrida, poznatoj kao "Morski prasac" po imenu tamošnjeg ugostiteljskog objekta. Okupilo se više stotina Riječana, a za glazbu su bili zaduženi bend Pachamama Street Connection i DJ Grga. Ispraćaji stare ili rani dočeci nove godine organizirani su i u Opatiji, na plaži Tomaševac, te na Krku, gdje se u Klimnu u moru okupalo više desetaka ljudi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije