Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak u srednji vijek

Hipokras za osvježenje svih vitezova

Foto: Davor Višnjić/PIXELL
1/8
19.06.2017.
u 10:32

Međunarodni viteški turnir protekla dva dana okupio je ekipe iz Hrvatske, Mađarske, Slovačke, Italije, Slovenije...

Prostor sportsko-rekreacijskog centra u Sv. Ivanu Zelini za vikend je postao srednjovjekovna utvrda koju su zaposjeli vitezovi iz Hrvatske, Mađarske, Slovačke, Slovenije, Italije i Poljske.

Međunarodni viteški turnir po 11. put okupio je zaljubljenike u to doba, a najviše ih se okupilo u najspektakularnijoj točki turnira, noćnoj opsadi grada u subotnju večer, u kojoj su zrakom letjele i vatrene kugle te strijele. Tijekom dva dana moglo se isprobati gađanje iz tradicionalnih lukova, a udruge koje su sudjelovale na turniru izložile su i replike mačeva s kojima se nekad borilo, ali i drugih bojnih naprava poput katapulta, baliste, muškete... Između borbi, članovima obučenima po srednjovjekovnoj modi, nije bio problem ni detaljno objašnjavati njihovu uporabu svakom zainteresiranom posjetitelju.

Drugi su pak imali priliku vidjeti kakve predmete izrađuju kovači, stolari, lončari, travari, medari i drugi zanatlije ili probati hipokras, aromatizirano vino pripremljeno po starinskom receptu.

    

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije