Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vatrogasci na terenu

VIDEO Buktinja u srcu Zagreba: Vatra progutala kuću na Knežiji, opečena dva vatrogasca

Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL
1/16
04.04.2021.
u 10:57

U tijeku je normalizacija tramvajskog prijevoza Savskom cestom u oba smjera, na linijama 4, 5, 14 i 17. U primjeni je nedjeljni red vožnje

U nedjelju ujutro izbio je novi požar na Savskoj cesti na adresi Savska cesta 140, a zapalila se napuštena baraka između izlaza na Savsku i nadvožnjaka zbog čega se gusti dim nadvio nad Knežijom.

Vatrogasci navode kako su dojavu zaprimili u 9:44 te da su na terenu 7 vozila i 22 vatrogasca JVP Zagreb te tri vatrogasca i jedno vozilo DVD-a Kustošija.Na terenu su bili i pripadnici gradskog Ureda za upravljanje hitnim situacijama te pročelnik Pavle Kalinić. U priopćenju navode da je hitna medicinska pomoć pružena dvojici vatrogasaca zbog zadobivenih opeklina.

-Na početku intervencije, opečena su dvojica vatrogasaca. Hitna im je na licu mjesta pružila pomoć, a kako se radilo o blagim opeklinama, nastavili su gasiti požar - kazao je Večernjem kratko Kalinić. 

Okupljeni susjedi komentirali su požar koji je izbio u nenastanjenim barakama. U objektima, kažu, već odavno nema struje pa nagađaju da su požar izazvali beskućnici koji se katkad skupljaju u objektu i tako štite od hladnoće. 

-Tu godinama nitko ne živi, prazno je već petnaestak godina. Navodno je prodano novim vlasnicima i tu bi se trebao graditi novi objekt, no već godinama traje ovaj status quo i ništa se ne poduzima. Baš me zanima koji je uzrok požara u objektu koji je napušten - rekao nam je umirovljenik Ivo Jandrić koji na Knežiji živi oko 60 godina. 

Četiri sata nakon požara, oko 14 sati promet je na Savskoj normaliziran. Tramvajske linije 4,5,14 i 17 voze prema nedjeljnom rasporedu, javili su iz Zagrebačkog holdinga. Uzrok požara još uvijek je nepoznat, a više detalja bit će poznato nakon završetka očevida koji je u tijeku.

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar Proleter
Proleter
13:23 04.04.2021.

I treba sve te napuštene straćare srušiti. Bolje i parking nego kuća iz koje koprive rastu.

Avatar Proleter
Proleter
14:15 04.04.2021.

Predmetna straćara nalazi se na adresi Savska cesta 140, a navedena lokacija pripada k.o. Trešnjevka, br.k.č. 4814/2. Dalje, za korisnka čestice navodi se tvrtka UREDI SVASKA d.o.o. a kao vlasnik navedene tvrtke navodi se norveška tvrtka EELD. Direktor EELD-a zove se Rolf Atle Selseng, ujedno i direktor trgovačkog centra Lumini u Gornjem Knegincu kraj Varaždina. Za sve ove informacije trebalo mi je 10 minuta guglanja. Bitno da u podnaslovu piše da je "promet SavRskom cestom zaustavljen".

IM
Imperator Ming
13:19 04.04.2021.

Pa kak to da to ruglo nisu uspjeli lanjski potresi srusiti. Kaje ta stracara bila gradjana s protupotresnom gradnjom. HaHaHa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije