Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka suda

Gradski ministar financija 'pomeo' Linića za 337 milijuna kuna!

Slavko Kojić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
14.11.2013.
u 08:15

Spor je završen nakon godinu dana, a čeka se i odluka Trgovačkog suda kojim bi se Zagrebu moglo vratiti još 205 mil. kuna

Grad Zagreb neće državi morati platiti milijune kuna kako je to zaprijetilo Ministarstvo financija gradonačelniku Milanu Bandiću. Naime, Upravni sud presudio je u korist gradskog proračuna i poništio rješenje Ministarstva financija čiji je ministar Slavko Linić prije godinu dana zaprijetio da će zbog nezakonitog korištenja decentraliziranih sredstava blokirati gradski proračun kako bi naplatio 337 milijuna kuna. Naime, riječ je o novcu za decentralizirane funkcije, odnosno za školstvo, vatrogasce i bolnice, koji je, prema mišljenju ministra financija, Grad Zagreb trebao uplatiti državi.

Prema ocjeni koju je donio Upravni sud, Grad nije nezakonito koristio sredstva pomoći izravnanja za financiranje decentraliziranih funkcija pa je poništeno rješenje Ministarstva financija da će se iz gradskog proračuna uzeti novac. Na ovaj način Grad Zagreb je legalizirao zadržavanje 750 milijuna kuna u gradskoj blagajni, a još 205 milijuna kuna koje je Grad već uplatio državi uz kamatu od oko 150 milijuna kuna mogao bi dobiti i od tužbe na Trgovačkom sudu koja je u tijeku. Na presudu Upravnog suda ministar Linić može se žaliti Visokom upravnom sudu.

>>Koji je Slavko bio u pravu – Linić ili Kojić?

Komentara 12

RA
raspad
09:02 14.11.2013.

Sa Linicem crno vam se pise. Takve slicne tvrdoglave, priglupe, intelektuarlo limitirane, arogante i karijerom zanesene osobe, su rijetke cak i u Rvackoj

ĆA
ćaćaća
11:56 14.11.2013.

ova vlada je dokaz da uvijek može biti gore..

CH
chiko
12:49 14.11.2013.

Kojić je za Linića doktor-profesor u svakom pogledu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije