Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradska knjižnica

Građani zbog recesije vraćaju knjige na vrijeme

Gradska knjižnica
ARHIVA
21.10.2010.
u 08:00

Gradska knjižnica odlučila je ukinuti dan kada je vraćanje knjiga bez obzira na zakasninu besplatno.

Gradska knjižnica Samobor odlučila je ukinuti dan kada je vraćanje knjiga bez obzira na veličinu zakasnine besplatno. Ponukala ih je na to i praksa Gradskih knjižnica Zagreb koje su još lani ukinule tu “pogodnost” za nemarne pojedince.

– Zašto da se nagrađuje nekog tko cijelu godinu ne vraća knjigu? To jednostavno nije ni fer prema ostalim našim korisnicima koji uredno plaćaju zakasnine – objašnjava ravnateljica Gradske knjižnice Samobor Mirjana Dimnjaković.

Ipak, dodaje da više niti nema puno građana koji kasne s vraćanjem knjiga. Koji je razlog tome?

– Zadnjih nekoliko godina smanjivali smo rokove za vraćanje, a od lani šaljemo opomene svaka dva i pol do tri mjeseca. Uostalom, vjerojatno su i recesijska vremena prisilila ljude da vraćaju knjige na vrijeme –smatra Dimnjaković.

Inače, do polovice studenoga traje i Mjesec hrvatske knjige, a koji je ove godine tematski vezan uz Međunarodnu godinu biološke raznolikosti. Također, sve zainteresirane do kraja Mjeseca hrvatske knjige očekuje niz zanimljivih predavanja u Gradskoj knjižnici Samobor.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije