Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Planovi bandićevaca

Gradimo Operu, knjižnicu selimo u Paromlin, a otvaramo i Muzej Domovinskog rata

odbor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
27.06.2016.
u 14:00

Obnavljat će se i muzeji, kao i kavana Corso, a na Gornjem gradu zasaditi vinogradi

Opera, vinogradi na Gornjem gradu, obnovljena kavana Corso, nova centralna gradska knjižnica i Muzej Domovinskog rata, a sve to do 2020. godine – projekti su to, najavili su danas iz stranke Milan Bandić 365, s čijom realizacijom uskoro starta Grad Zagreb.

– Polivalentna dvorana koja će moći primiti 1200 gledatelja smjestit će se na području između Gradske uprave i NSK. Neće to biti druga scena HNK, kako se govorilo, već svojevrsna mješavina HNK i Lisinskog – objasnio je pročelnik gradskog Ureda za kulturu Ivica Lovrić te dodao kako će se arhitektonski natječaj za zgradu Opere raspisati na jesen. Tada će se arhitekti natjecati i za projekt nove knjižnice, koja bi se trebala smjestiti u Paromlinu. Gradit će se, najavio je pročelnik, i Muzej tolerancije, i to na području bivše Uljare, koju trenutačno Grad otkupljuje, dok će se u Petrićevoj, gdje je sad Memorijalni centar raketiranja Zagreba smjestiti Muzej Domovinskog rata.

Što se tiče samih muzeja, u revitalizaciju stalnih postava te obnovu kreće se u Prirodoslovnom muzeju, palači Gvozdanović, Muzeju za umjetnosti i obrt, Etnografskom, dok će se na Trgu sv. Marka 9 smjestiti Muzej klavira.

– Planove imamo i za Tehnički muzej Nikole Tesle, koji je nukleus za budući Muzej znanosti – rekao je Ivica Lovrić, dok je Milana Vuković Runjić, inače predsjednica Odbora za kulturu Bandićeve stranke najavila i obnovu kavane Corso, ali na način da se od nje napravi prostor kakav je bio nekad. Bit će to nova-stara kavana, najavila je Runjić, odnosno izgledat će baš kako je izgledala u vrijeme kad je u nju zalazio Matoš. Corso je ujedno, najavili su iz stranke, projekt koji bi trebao biti gotov do 2018. godine. 

Obnovit će se i zagrebačka vinska kultura, najavili su, pa je plan zasaditi vinograde od kule Lotrščak prema Mesničkoj.

Komentara 21

MI
MikiPrdekana
14:43 27.06.2016.

Majko moja, pa sta ce ove lopuze nesposobne gradit. Ajmo zanemarit kriminalni segment-mi imamo gradsku upravu koja 200m ceste gradi 10 godina (Branimirova), o kojim Operama i knjiznicama oni govore. Sta oni stvarno misle da je narod bas toliko tupav? Bandicu, a da si vec davno obecani stadion, zicara, terme Zagreb, metro, kongresni centar, most Jarun, most Bundek, Zagreb na Savi, rijesavanje Jakusevca, obnova fasada, rijesavanje grafita, produzena Vukovarska, Sarengradska avenija, Sveucilisna aleja, rukometni dom itd, itd. KAKO VAS NIJE SRAM PONOVO NESTO OBECAVATI A NISTE ISPUNILI NI 0.5% VASIH OBECANJA

SW
swimm
15:10 27.06.2016.

je je i vodeni park je gotov na bundeku ,a upad bu 10 kn povedal nam je bandic,samo to bu realizirano oko 2056

KA
kažemja
21:38 27.06.2016.

Pa tko ove 365 bandićevce uzima više za ozbiljno ? Toliko puno gluposti u tako malo teksta , to treba znati. Vinograd na Gornjem gradu ?! O, majko mila!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije