Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
korisne informacije

Grad Zagreb studentima mjesečno dodijeljuje 500 eura stipendije, evo kako i do kada se prijaviti

Zagreb: Obnovljene ulazne stepenice u zgradu gradske uprave na Trgu Stjepana Radi?a
Igor Kralj/PIXSELL
04.11.2023.
u 08:47

Grad Zagreb i ove je godine povećao broj stipendija, za studente viših godina njih je ukupno 346, od čega najviše (149), onih za izvrsnost.

Na mrežnim stranicama Grada Zagreba objavljen je Natječaj za dodjelu Stipendije Grada Zagreba studentima ostalih godina studija, osim brucoša, za 2023./2024. akademsku godinu. Grad Zagreb osigurava sredstva za pet vrsta stipendija. Prijave su u tijeku, a zainteresirani studenti mogu se javiti za do kraja ovog mjeseca.

Dodijeljuju se stipendije za izvrsnost, zatim za učenike i studente koji se obrazuju za deficitarna zanimanja. Uz to, Grad dodijeljuje i stipendije za učenike i studente s invaliditetom, pripradnike romske nacionalne manjine i učenike i studente u slabijem socio-ekonomskom statusu.

POVEZANI ČLANCI:

Prijave za učenike zatvorene su 30. listopada, a za studente prve godine rok je istekao 2. studenog. Do 30. studenog u 15 sati pravo na prijavu imaju studenti viših godina studija, a za provedbu natječaja razvijen je novi sustav prijave putem aplikacije eStipendije. Kandidati i kandidatkinje aplikaciji mogu pristupiti putem online servisa za građane preko portala ePisarnica Grada Zagreba odabirom usluge e-Stipendije na sljedećoj POVEZNICI.

Grad Zagreb i ove je godine povećao broj stipendija, za studente viših godina njih je ukupno 346, od čega najviše (149), onih za izvrsnost. Dok stipendija za učenike iznosi 360 eura neto, ona za studente još je izdašnija pa mjesečno iznosi 500 eura. Detalji su na stranicama Grada, , a video koji pokazuje proces prijave kroz aplikaciju eStipendije možete pogledati OVDJE.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije