Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za čist zrak

Grad Zagreb natječe se u Europskom biciklističkom izazovu sloganom Vozim za Zagreb, vozim za sebe!

biciklizam
07.04.2017.
u 18:32

Europski biciklistički izazov počet će 1. svibnja, kada je potrebno skinuti aplikaciju Naviki te do 31. svibnja skupljati kilometre za Zagreb i mlade Zagrepčane.

Nakon izvrsnog rezultata prošle godine, Grad Zagreb natječe se i ove godine u Europskom biciklističkom izazovu sloganom Vozim za Zagreb, vozim za sebe!. Dodatnu notu cijelom projektu daje partner Hrvatska poštanska banka koja će za svaki prijeđeni kilometar u sklopu izazova donirati jednu kunu na tekući račun naših posebnih ambasadora ovogodišnjeg izazova, maturanata koji ove godine izlaze iz programa alternativne skrbi Dječjeg doma u Nazorovoj te počinju samostalni život.

„Europa želi smanjiti emisiju CO2 u gradovima i mi ćemo dati sve od sebe kako bismo pridonijeli toj misiji. S obzirom na to da cijeli projekt ima i dodatnu notu koja pomaže mladima na početku života u svijetu odraslih, vjerujem da će ga prepoznati što više naših sugrađana pa i sudjelovati u njemu“ istaknuo je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.   

Europski biciklistički izazov predstavit će se na novinskoj konferenciji u 12.00 sati u ponedjeljak, 10. travnja, u Kulturno informativnom centru

Na konferenciji će govoriti: Mirka Jozić, izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, i pročelnica Ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo, Darinka Jug, koordinatorica projekta, Grad Zagreb, Nj. E.  Ellen Berends, veleposlanica Kraljevine Nizozemske u Hrvatskoj, Domagoj Karadjole, član uprave Hrvatske poštanske banke i Ivona Čulo, generalna direktorica izdavačke kuće Adria Media Zagreb

Europski biciklistički izazov počet će 1. svibnja, kada je potrebno skinuti aplikaciju Naviki te do 31. svibnja skupljati kilometre za Zagreb i mlade Zagrepčane. 

>>Vožnjom na dva kotača u svibnju do boljeg osjećaja i čišćeg zraka

>>Sanja i Tony pozivaju građane da se priključe europskom biciklističkom izazovu​

Komentara 2

HR
Hrabraja
19:59 07.04.2017.

Lako se po Zagrebu voziti kad zatvore grad, probajte biti biciklist obicnim danom. NEMOGUCA MISIJA

DE
demokršćanin
21:22 10.04.2017.

Dio slogana:vozim za sebe istinit je jer se mi pješaci više ne trebamo čuvati neopreznih vozača automobila već bahatih vozača bicikla koji vozeći se po nogostupima iako imaju na dosta mjesta biciklističke staze neoprezno voze ugrožavajući pješake a i sebe.Nitko se od njih ne drži se pravila da se na zebrama trebaju ponašati kao i mi pješaci već se guraju među pješake i još nam govore da im smetamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije