Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEIZVJESNOST SE NASTAVLJA

Maršanići: Grad nam je ponudio 112.575 eura za okretište Prečko, odbili smo ih

Zagreb: Okretište tramvaja u Prečkom čuvaju zaštitari, tramvajski promet se odvija uredno
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/10
03.10.2019.
u 17:36

Goran Husić kaže da nije prihvatio iznos koji je ponudio Grad jer je kao trenutak vrednovanja zemljišta uzet listopad 1996., a cijena građevinskog zemljišta u blizini okretišta danas se kreće od 200 do 750 eura po kvadratu

Po kvadratu 79 eura, odnosno za cijelo zemljište obitelji Maršanić od 1425 četvornih metara - 112.575 eura. Ponuda je to koju su danas od Grada dobili Maršanići za okretište Prečko, ali tih 830 tisuća kuna su odbili.

- Goran Husić, punomoćnik ovlaštenika naknade Mladena Maršanića i Mirjane Kos, upoznao se s iznosom utvrđenim procjembenim elaboratom. Izjavio je da je cijena neprihvatljiva, ali nije ulazio u sadržaj elaborata, odnosno nije proučio način na koji je sudski vještak došao do utvrđenog iznosa - priopćili su danas iz Grada pa dodali da je Husić "postavio pitanje najamnine za korištenje zemljišta" te je vezano za to za ponedjeljak načelno dogovoren još jedan sastanak.

VIDEO Okretište tramvaja u Prečkom čuvaju zaštitari

Sam Goran Husić kazao je da iznos koji je ponudio Grad nije prihvatio jer je kao trenutak vrednovanja zemljišta uzet listopad 1996., a cijena građevinskog zemljišta u blizini okretišta danas se kreće od 200 do 750 eura po kvadratu.

Podsjetimo, Mladen Maršanić i njegova sestra Mirjana Kos od ožujka imaju pravomoćnu presudu po kojoj je zemljište na kojem je okretište Prečko u njihovu vlasništvu.

Ključne riječi

Komentara 45

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
18:48 03.10.2019.

Napravite okretište na livadi prije i vozdra, a oni nek si nađu kupce za 700€ po kvadratu

SI
Sead.Idrizi
18:35 03.10.2019.

Mora grad štedjeti novce za preuređenje okretišta, koje je zapušteno. Treba osigurati sredstva za izvođače. 100.000 eura koštat će samo farbanje hidranta.

DU
Deleted user
07:19 04.10.2019.

Ocito jos vlada sociokomunisticki mentalitet, opcenarodno vlasnistvo, oduzmi, izvlasti... kako u gradu Zagrebu tako i u ovim komentarima...sto bi vi sada malo zivjeli u komunizmu malo u kapitalizmu, kako vam odgovara u datom momentu....daj se probudite i umite se, vlasnistvoo je neotudjivo kako i glasi u ustavu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije