Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inventura Kvartovska tribina

Grad nije uredio parkiralište u Srednjacima i stazu u Vrbanima

barake
17.09.2015.
u 10:30

Gotove su Jelašićeva ulica, Zatonska, Supetarska, Gordana Jankovića i Josipa Hatzea, a u tijeku je uređivanje Drašničke ulice

Prometne oznake zabranjenog parkiranja i zaustavljanja tražili su roditelji koji svakodnevno vode djecu preko zebre na križanju Ulice Srednjaci i Ulice Majstora Radonje.

Iz Gradskog ureda za prostorno uređenje i izgradnju donijeli su rješenje o njenom postavljanju. No do danas prometnog znaka nema.

Neispunjena obećanja

– Na dijelu Ulice Srednjaci ucrtana je horizontalna signalizacija (cik-cak žuta linija koja označava zabranu zaustavljanja) uz križanje s Blažem Trogiraninom, a u Majstora Radonje su uz južnu stranu ucrtana parkirališna mjesta i postoji rješenje za cik-cak od 3. ožujka. Sukladno propisima, zaustavljanje na nogostupima je zabranjeno samo po sebi i na cestama. Problem je nedovoljnog kapaciteta za parkiranje, a Vijeće je tražilo projektiranje parkirališta u Ulici Srednjaci – komentirao je Saša Molan, predsjednik GČ Trešnjevka – jug trenutačno stanje.

To je jedno od obećanja koje predstavnici Grada Zagreba nisu ispunili, a na tribini su rekli su da hoće. Stanovnici novog dijela Vrbana tražili su i uređenje staze za dječja ili invalidska kolica između Kutnjačkog puta i Horvaćanske, no ni tu Grad nije ispunio obećanje. Žalili su se i na priključak za buduću cestu južno od nebodera u Ulici braće Domany, na kojem su ostaci betonskog zidića i gdje se skuplja voda. Iz Grada je rečeno da je komunalni redar izdao nalog ZG cestama za uklanjanje betonskih prepreka na pješačkoj i biciklističkoj stazi te niveliranje površine, no nedovršena cesta i dalje stoji baš onakva kakva je i bila lani u rujnu, kad je bila tribina. Imovinsko-pravni odnosi koče uređenje derutne zgrade preko puta crkve Svete Mati Slobode na Jarunu, a problem neriješenih odnosa imaju i u Orebićkoj, čiji stanovnici žive u ulici bez asfalta, plina, kanalizacije i vode.

Rade što mogu

Vijeće GČ stoga je u sklopu svog Programa malih komunalnih akcija odlučilo urediti ono što može, s obzirom na limitirani budžet. Tako su asfaltirani i uređeni nogostupi na dijelu Horvaćanske ceste, Travanjske ulice, Kikićeve ulice te su spušteni rubnjaci na križanju Slavenskog i Tijardovićeve.

– Uređen je i park s dječjim igralištem u Tijardovićevoj 8-10, požarni put za Dječji vrtić Matije Gupca s ogradom, zaštitna ograda za Osnovnu školu Horvati, staze u Albaharijevoj na dvije lokacije, staza u Vitasovićevoj poljani, staza u Ulici Ludovika Zelenka - Poljana Zvonimira Dražića, u tijeku je uređivanje dječjeg igrališta južno od Antuna Stipančića 24 - rekao je Molan.

Komentara 1

SW
swic
06:31 18.09.2015.

I to se zove Zagreb ? Gore neko neko zabaceno selo .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije