Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izlaze iz holdinga

Gasi se megatvrtka Holding: Ostaju tek ZET, Groblja i ZGOS

'31.10.2012., Zagreb - Gradjani uoci dana Svih Svetih obisli groblje na Mirogoju.  Photo: Luka Stanzl/PIXSELL'
'Luka Stanzl/PIXSELL'
11.10.2013.
u 09:47

Ukupno 15 podružnica izdvaja se iz megatvrtke, a umjesto štednje i oporavka slijedi povratak na staro

Zagrebački holding do kraja godine postat će tvrtka sa samo tri podružnice. U sastavu nekadašnje megatvrtke koju je stvorila ista uprava koja je sada dijeli ostat će samo ZET, ZGOS i Gradska groblja.

Naime, na prijedlog uprave tražit će se podrška zastupnika u Gradskoj skupštini za izdvajanje Zagrebačkih cesta, Zagrebparkinga, Autobusnog kolodvora, Putničke agencije Vladimir Nazor, Zagrebačkog velesajma i Digitalnog grada. Ta točka dnevnog reda dogovorena je na sastanku predsjedništva Gradske skupštine, a kako doznajemo, sljedeće će se izdvojiti i podružnice Zrinjevac i Upravljanje sportskim objektima. Tako će gradska megatvrtka u samo dva mjeseca sa 11.620 spasti na 4839 zaposlenika.

Daljnje restrukturiranje

– Na jučerašnjem predsjedništvu rečeno nam je da se ide s daljnjim restrukturiranjem, no ne postoji detaljan plan o tome. Mi nećemo podržati takve ishitrene odluke koje uprava donosi, kao što nećemo podržati ni privatizaciju Čistoće jer postoji niz primjera u Europi koji nisu zaživjeli, nego upravo suprotno, srozali kvalitetu i poskupili cijenu usluga – kazao je potpredsjednik Skupštine Andrija Mikulić (HDZ). Da se o novoj podjeli Holdinga raspravljalo na predsjedništvu, potvrdio je i predsjednik Skupštine Darinko Kosor. No, kako tvrdi, nema ni naznaka privatizaciji, naročito komunalnih djelatnosti.

Nekretnine u najam

– Do sada nitko još nije ni predložio privatizaciju, a naš je stav da privatizaciju, naročito komunalnih djelatnosti, nećemo podržati – kazao je Kosor.

Isti scenarij kao i za prvih šest podružnica koje su izdvojene, uprava Holdinga ima i za spomenute podružnice, pa će tako sve one ostati bez imovine s kojom su ušle u sastav Holdinga, a nekretnine će uzimati u najam od Holdinga, uz novčanu naknadu.

– Zagrebački holding započeo je s restrukturiranjem kojemu je cilj izdvajanje pojedinih podružnica u trgovačka društva – kazali su u Holdingu.

>>Kritičarima privatizacije Bandić najavio smjenu, pa odustao

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije