Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
humanitarna akcija

FOTO, VIDEO Zagrebački gimnazijalci pokazali veliko srce: Na ergometru odvozili 325 km za male Vukovarce

Zagreb: Gimnazijalci u humanitarnoj akciji "Ljubav se mjeri kilometrima"
Foto: Josip Mikacic/PIXSELL
1/19
17.11.2023.
u 16:23

Događanje u zagrebačkoj školi dio je velike akcije koja se već treću godinu zaredom odražva u povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škrabrnje

Vukovar i Zagreb dijeli dalekih 325 kilometara, ali ako je vjerovati prizoru iz zagrebačke XIII. gimnazije, dva su grada danas bila bliže nego ikad prije. Naime, u sklopu akcije "Ljubav se mjeri kilometrima" danas su se učenici izmjenjivali na tri bicikl ergometra i bez pauze odvozili udaljenost s početka priče.

Prostori škole danas su tako doisali humanitarnim duhom, a ovo je događanje dio veće akcije koju je pokrenuo Rekreativni kvart SHP pod nazivom "Špansko za Vukovar". Naime, već treću godinu zaredom ekipa iz spomenute udruge u povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje biciklira do grada heroja.

Zagreb: Gimnazijalci u humanitarnoj akciji "Ljubav se mjeri kilometrima"
1/19

Cilj je pomoći rad udruge Vukovarski Leptirići, koja jedina na području od Osijeka do Vukovara pruža adekvatnu potporu kad je riječ o širokom spektru teškoća u razvoju kod djece. Staza biciklističkog izazova podijeljena je u dvije etape. Prva od Španskog do Slavonskog Broda, i krenula je jutros, dok se druga etapa nastavlja sutra vožnjom od Slavonskog Broda do Vukovara. 

A cijeli projekt je započeo, ispričao nam je to predsjednik Rekreativnog kvarta Stjepan Vukušić, jer ih je dirnuo rad udruge koja uspjeva u Gradu sa 101 problemom. Ima više od 200 stalnih korisnika, a svojedobno je, objašnjava on, zbog poteškoća s financiranjem udruga bila i pred gašenjem. Ove godine je tako put Vukovara krenulo 20 entuzijasta na dva kotača. 

Cijela priča prati i prikupljanje donacija za Vukovarkse leptiriće na platformi Čini pravu stvar putem koje i sami možete podržati njihov rad. A đake iz gimnazije htjeli su ukljućiti jer želja je i da kod mlađih generacija razvijaju empatiju u kombinaciji sa sportskim duhom.

Učenici su danas doista napravili odličnu atmosferu u svojoj XIII. gimnaziji, a pridružili su im se i naši poznati sportaši. 

>>VIDEO: Svečanost u povodu dodjele donacija i stipendija Zaklade Adris

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije