Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČINJU SUTRA

FOTO Sutra kreću radovi na frekventnoj zagrebačkoj prometnici: Očekuje se kolaps i kašnjenje autobusa

Zagreb: Velike gužve na prilazu Jadranskom mostu zbog gradnje privremene prometnice
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
01.03.2024.
u 11:19

Na prilaznim prometnicama te na Jadranskom mostu očekuju se veće prometne gužve, posebno u vrijeme jutarnjeg i poslijepodnevnog prometnog opterećenja

Od subote 2. ožujka do očekivanog završetka radova početkom listopada, na Jadranskom mostu primjenjivat će se nova privremena regulacija, javljaju to iz ZET-a. Promet će se, umjesto na tri, obavljati na dva prometna traka u oba smjera. U prvoj fazi radova bit će zatvoren istočni kolnik mosta, a cjelokupan promet obavljat će se dvosmjerno – zapadnim kolnikom.

Zbog navedenoga, na prilaznim prometnicama te na Jadranskom mostu, očekuju se veće prometne gužve, posebno u vrijeme jutarnjeg i poslijepodnevnog prometnog opterećenja. Valja očekivati kašnjenje svih autobusnih linija koje pripadaju terminalu Savski most, kao i linija 109 (Črnomerec – Dugave), 222 (Remetinec – Žitnjak) i 234 (Glavni kolodvor – Kajzerica – Lanište).

Foto: ZET

– Putnike molimo za strpljenje i razumijevanje zbog očekivane situacije, a na koju kao prijevoznik ne možemo utjecati – poručuju iz ZET-a.  A podsjetimo, radovi sanacije prijelaznih naprava i izvanrednog održavanja mosta trajat će šest mjeseci. Za promet će u tom periodu biti zatvoren istočni kolnik, a sav promet odvijat će se dvosmjerno po zapadnom kolniku, u dva prometna traka za svaki smjer, doznajemo iz gradske uprave ovog utorka.

VEZANI ČLANCI: 

U zoni radova na Jadranskom mostu bit će onemogućeno kretanje pješaka biciklista koji će biti preusmjereni preko starog Savskog mosta. Osim toga, i prometovanje teretnih vozila privremeno će biti zabranjeno, kao i izlaz vozila iz smjera Riječke ulice prema Jadranskom mostu. Kako bi se izbjegla dodatna zagušenja, iz gradskog ureda predlažu obilazni pravac: Avenija Dubrovnik – Most Slobode odnosno Most Mladosti.

– Nakon završetka na istočnom, radovi će se nastaviti na zapadnom kolniku Jadranskog mosta, o čemu ćemo pravodobno obavijestiti sugrađane. Za vrijeme radova promet će se odvijati prema privremeno postavljenoj horizontalnoj regulaciji. Sugrađane upozoravamo na moguće poteškoće u prometu te molimo za strpljenje i razumijevanje – naveli su ranije ovog tjedna u gradskoj upravi.

VIDEO: Prvi hrvatski fast food, Mimice, slavi 75 godina rada

Komentara 3

KE
keka56
11:52 01.03.2024.

Najbolje bi bilo preplivati Savu.

MA
marcellus
13:20 01.03.2024.

"Očekuje se kolaps"? Kolaps je već dvije godine

ZA
!zagreb!
14:22 01.03.2024.

Kod nas mostove i rotore prave godinama. A vani kroz mjesec dva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije